Dunlop Drivers Cup: idén már hazánkban is

2002.06.14. 13:24

Megérkezett a Dunlop tehetségkutató - vezetői képesség-fejlesztő versenysorozata Magyarországra. A sorozatot 1998 óta rendezi meg a németországi székhelyű gumigyártó cég.

 
   
   

A DDC-vel a gyár célja a vezetési biztonság fontosságának hangsúlyozása, a szerencsés kiválasztottak számára a vezetői képességek magasabb szintre történő fejlesztése, valamint a nagydöntőben rendezett futamokban a gumiabroncsok jelentőségének bemutatása extrém helyzeteken keresztül.
A versenyszámok nem korlátozódnak az autóvezetésre, a külföldi megmérettetéseken részt vevők off-road terepjárókkal, ATV-kkel és enduro motorokkal is bizonyíthatnak. A versenyek sem csak gyorsasági jellegűek, akadnak feladatok átlagsebesség-tartás, manőverezési-képesség témakörökben is.
A program talán leghasznosabb része az a professzionális versenyzői vezetési tréning, melyen a selejtezőből a döntőbe jutott indulók szakmai fogásokat, cseleket sajátíthatnak el a Német Motorsport Szövetség rendezésében.

 
   
 

A Magyarországon idén bevezetett sorozat első fordulójának résztvevői már kisorsolásra kerültek, a több mint 3500 jelentkező közül ötven szerencsés vehet majd részt június 22-én a budaörsi Budaring gokartpályán megrendezett első selejtezőn. Innen a tíz legjobb köridőt teljesítő versenyző jut a középdöntőbe, akik a Hungaroring Versenyzőiskola 3 napos tanfolyamát követően július 7-én mérik össze tudásukat, ekkor már nyitott karosszériás pályaversenyautókkal. A tanfolyam sikeres elvégzése egyben hivatalos, MNASZ által kiállított versenyzői licenc kiváltására is feljogosít.
A két legjobb ezek után egy kétnapos off-road képzésben részesül Németországban, majd következik a verseny Malájziában, melynek programjai közt szerepel háromnapos off-road túra, egynapos ATV verseny és sepang-i zúzás kartokkal és Lotus Elise-ekkel.

Ugyan a versenyen semmiféle díjat nem kapnak a győztesek, valószínűleg nem lesznek sírós arcok az egyhetes maláj csapatásról hazatérőben...