IFA dugattyút kapott az Alfa Romeo

2002.03.20. 08:07

A TotalCar és a vezess.hu olvasóinak közös szavazása, az "Év autója az interneten 2002" lassan egy hónapja lezárult. A végeredmény nyilvános, a díjátadásra azonban az autós szakma egyik legfontosabb rendezvénye, a genfi autószalon miatt kicsit várni kellett.

 
   
   

Nyílt titok tehát, hogy az abszolút győztes az Alfa Romeo 147 lett. A második fordulóban összesen 8613 szavazat érkezett a döntőbe jutott 57 autóra. A FIAT Autó Magyarország ezúton is köszöni az olvasók, elsősorban természetesen az Alfa tulajdonosok/rajongók hathatós támogatását.

 
   
 

A két legolvasottabb magyar internetes autós szaklap képviselői Spiegel Andrásnak, az Alfa Romeo termékmenedzserének adták át a kupát. Szavazásunk fődíja, Égő Ákos iparművész alkotása túlnyomórészt egy IFA polírozott dugattyújából, hajtókarjából és csiszolt mészkőből készült, olyan nehéz, amilyennek kinéz.

   
  Az első tíz:
 
  1. Alfa Romeo 147
2. Subaru Impreza
3. Citroën C5
4. Mini Cooper
5. Peugeot 607
6. Renault Twingo
7. BMW M3
8. Fiat Stilo
9. Honda S2000
10. Renault Laguna

Az elért eredmények legalább annyira tükrözik az egyes márkák rajongótáborának internetes aktivitását, mint az autók népszerűségét, ezért nem csak technikatörténeti, hanem néprajzi jelentősséggel is bírnak.

A második forduló teljes eredménylistája