Hogyan vesz, hogyan ad el használt autót Ön?

2008.01.05. 00:02
Megkeresett minket egy cég, hogy érdekli pár dolog a használtautó-piacról, megkérdeznénk-e ezekről olvasóinkat? Mondtuk, hogy meg, de akkor már pár más dologról is, és összeállítottuk ezt a kis kérdőívet.

Pontosan tudom, mennyit érnek a kérdőíves kutatások, főiskolásként párszor én is csináltam ilyesmit. Nem mondom meg, hol és kinek. Aztán amikor a káposztaszagú, hideg lakásokban a huszadik kedves, de rendkívül szenilis idős hölggyel vagy úrral (mert ugye ki van otthon napközben, amikor ráérek lépcsőházakat róni?) kellett megértetnem, mit akarok, és hogy nem, nem a kommunisták, de nem, nem is a nyilasok küldtek, mindig elgyengültem. Leültem, és tíz perc alatt kitöltöttem a maradék harminc kérdőívet az ötvenből. Az eredményt azért igyekeztem objektíven formálni.

Egy internetes kérdőívezésen ilyesmi nem történhet meg. Ha tehát most Önök lesznek olyan szívesek, és válaszolnak az alábbi kérdésekre, talán sikerül érdekes információkat kapnunk arról, ki miért, mit és hogyan vásárol vagy ad el ma Magyarországon a használtautók piacán. A kérdőíveket egy statisztikai cég segítségével lebőrözzük, kicsontozzuk, előkészítjük konyhai felhasználásra, aztán megírjuk, mi a helyzet használtfronton. Úgyhogy elő a mutatóujjakat, és tessék kattintgatni!

Kérjük, csak akkor töltse ki az ívet, ha legalább egy használt autót már vett és legalább egyet már adott el életében! Köszönjük.