Kerékcsere az ál-Kozsóval

2002.08.05. 09:51

Péntek délután bármilyen rendezvény szörnyű tehertétel. Odajutni a csúcsforgalomban, hülyéskedni a tűző napon - bármi más jobb alternatívának tűnik.
Egyébként az is.

 
   
   

Szerkesztőségünkből szőrén-szálán kimaradt a Forma 1 rajongótábora, emberszámba csak a ralit és a dragster, meg sima gyorsulási versenyeket vesszük. Ez egyszer azonban félretettük idegenkedésünket a rajt-cél győzelmet a napi rutin szintjére emelő sportágtól, hiszen itt legalább kipróbálhattuk, milyen kereket cserélni egy Ferrarin.

A győztes csapat jutalma 150 000 Ft ára V-Power Racing utalvány, ez eldöntötte a kérdést: a tankolás mindnyájunknál régóta esedékes, tehát győzelem vagy halál.

 
   
 

-Odanézz, ott a Kozsó! - bökött oldalba Kati, és még legalább tíz perc komoly szellemi harc kellett, hogy elhiggye, csináltam én már Kozsó-interjút, még amikor a Shygys disszidált, és a Kozsó egyáltalán nem így néz ki. Nem festi házilag Londacolor 221-es hollófeketére a haját, és nem húz szandál alá szürke zoknit.

 
   
   

A nyomokban (pl. tincs) azért mégiscsak tagadhatatlanul Kozsóra emlékeztető illető fontossága teljes tudatában osztotta az észt az All For Love együttes tagjainak. Mivel a hírességek mozgását folyamatosan közvetítették, végre azt is megtudtam, hogy MCLovely nem skótosan "Meklavli", ahogy eddig gondoltam, hanem "Emszí". Eddig All For Love-ot csak leírva láttam, már megérte eljönni.

 
   
 

Elég bizonytalan vagyok, melyik is az All For Love együttes, mert a két kereskedelmi televízió nagyjából egyszerre rendezett országos kasztingot. Számomra ebből az volt a legérdekesebb, hogy bármekkora volt is a minta, elődöntők, középdöntők, gyilkos verseny, a két felfedezett csapat közül valamelyik nem tud egyszerre mozogni.

 
   
   

Hogy végülis melyik playback-sztár képtelen a szinkronmozgásra, nem derült ki, mert az ál-Kozsótól nem mertem megkérdezni, és csak arra emlékszem, hogy győztes pályaművükben felbukkant a "rám találj" és a "Karodba zárj" szófordulat.

Az All For Love viszont nem énekelt, annál lelkesebben cserélt viszont kereket. Egy (az igazi) Kozsó által idomított csapathoz méltóan nemcsak MC Lovely, de a csajok is összeszedetten, összeszokottan és elhivatottan csavartak, cseréltek, tankoltak.

 
   
 

A szabályok szerint a kerékcsere bajnokságon három fős csapatok játszanak. A feladat: két kerék cseréje és a tankolás. Elég sok variáció képzelhető el, például az egyik tag a légkulcsot kezeli, a másik lekapja a régit, a harmadik feldobja az újat.

Eredetileg Égő Ákos webszerkesztőre akartuk bízni a légkulcs kezelését, ő szerelt életében a legtöbbet. Amikor azonban megtudtuk, hogy a kerékcsavart kézzel kell rákapatni a menetre, utána lehet csak légkulcsozni, azonnal áthelyeztük: ha esetleg az anyarákapatási képesség döntené el a szoros befutót, a TotalCar dizájnere több csavart kapatott már különböző menetekre, mint Detroit összes betanított munkása együttvéve.

 
   
   

Végül mégis boxtaktikát változtattunk: Axa egyedül cseréli a bal elsőt, mi az neki, egyedül, mi a Karottával a jobbost, utána ugrás tankolni. Második nekifutásra sikerült is megfutni az addigi második legjobb időt; szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy adott esetben egyik Forma 1-es csapat sem járna velünk rosszul. Nem különösebben nehéz, csak sajnos kötelező a munkáskesztyű, amivel az utolsó körben nem bírtam kipiszkálni a csavart a légkulcsból, így a világrekord felállítására sajnos egy évet várni kell. Így a 3. helyet csíptük meg, fejenkét 10 ezer forintos V-Power Racing utalvánnyal.

 
   
 

A teljes igazsághoz tartozik, hogy a stopper indítását már az anyára helyezett légkulccsal vártuk, amit ugyan addig is engedtek volna, de senkinek sem jutott eszébe. Az utánunk jövőkre viszont nem szóltak a rendezők, amikor csak egy ember tankolt, pedig ez nagy könnyebbség, mert valójában felesleges kettesével tankolni, ami pedig kötelező volt.

 
   
   

A kísérő programok közül Kati közepes eredménnyel végezte el a Ferrari-összeszerelő próbát, kiváló webszerkesztőnket leszámítva csúfosan megbuktunk a kézremegés-próbán, és a tesztlapok kitöltésekor kiderült, fogalmunk sincs olyan alapinformációkról, mint Michael Schumacher születési helye (na jó, Kerpen, vagy majdnem Kerpen), Barrichello kedvenc étele, vagy mikor ment Montoya valahová.

 
   
 

Jók voltak a hostesslányok, a hostessfiúk viszont elég gyengék, legfeljebb a cipőjükkel lehetne kezdeni valamit, de csak a Szigeten, a Magic Mirrors sátorban. Olvasóinknak pedig csak ajánlani tudjuk a kerékcserét, amire országszerte több lehetőség is kínálkozik. A négy életnagyságú Ferrari-szimulátort szállító kamion is Magyarországon turnézik, több színhelyen egyszerre lehet kereket cserélni és autózni.

 
  A V-Power Racing Kerékcsere Bajnokság helyszínei:
 
  Augusztus 5. Keszthely
Augusztus 6. Balatonfüred
Augusztus 7. Siófok
Augusztus 8. Szántód
Augusztus 9. Balatonfüred
Augusztus 10. Siófok
Augusztus 11. Siófok
Augusztus 12. Siófok
Augusztus 13. Siófok
Augusztus 14. Székesfehérvár
Augusztus 15. Budapest, Campona
Augusztus 16. Siófok
Augusztus 17. Budapest, Campona
Augusztus 18. Budapest, Városliget
 
  A 2002-es Ferrari és a szimulátorok turnéállomásai
 
  Augusztus 5. Budapest, békásmegyeri Shell kút
Augusztus 6. Budapest, Bécsi úti Shell kút
Augusztus 7. Debrecen, belvárosi Shell kút
Augusztus 8. Szolnok, Shell kút
Augusztus 9. Budapest, kerepesi úti Shell kút
Augusztus 10. Budapest, Budaörsi úti Shell kút
Augusztus 11. Érd, Shell kút
Augusztus 12. Siófok, Petőfi sétány
Augusztus 13. Siófok, Petőfi sétány
Augusztus 14. Sárvár, Shell kút
Augusztus 15. Budapest, Campona
Augusztus 16. Budapest, Balatoni úti Shell kút
Augusztus 17. Budapest, Campona
Augusztus 18. Budapest, M3-as (12 Km) Shell kút
 
  Montoya Road Show
 
  A BMW.Williams csapat versenyautója is bejárja az országot. Két hét alatt 11 helyszínen fordul meg a Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya autója. Az egynapos rendezvényeken délután 14:00-tól nyereményjátékkal és más szórakoztató programokkal is várnak mindenkit a szervezők.

Helyszínek:
Aug. 2. Győr- Győr Plaza
Aug. 3. Székesfehérvár- Alba Plaza
Aug. 4. Budaörs- Auchan bejárat
Aug. 5. Pécs- Pécs Plaza
Aug. 6. Szeged- Szeged Plaza parkoló
(Back 2 Black koncert 19.00-től)
Aug. 7. Békéscsaba- Csaba Center parkoló
(Irigy Hónaljmirigy koncert 19.00-től)
Aug. 8. Nyíregyháza- Nyír Plaza parkoló
Aug. 9. Debrecen - Debrecen Plaza
Aug. 11. Miskolc- Miskolc Plaza
Aug. 13 Zalaegerszeg - Zala Plaza
Aug. 14-15. Budapest- Mammut Új Épület
 

122 fotó