Szerkesztőségi Betlehem

2005.12.24. 09:19
Karácsonykor a cégek üdvözlő lapokat küldenek fontosabb ügyfeleiknek. Mi ezen már természetesen túlvagyunk, de mivel legfontosabb ügyfelünk maga az Olvasó, akiből szerencsére nagyon sok van, ezért bajosan postázhatnánk hagyományos papíralapú jókívánságokat, szóval a nagy napon engedjék meg, hogy a világháló segítségével köszöntsük Önöket.

Nem könnyű jó karácsonyi üdvözlőlapot készíteni. Az autós cégeknek talán egyszerűbb, elég például egy havas tájon ringatózó zászlóshajó, és már kész is.

Van, ahol már a puszta nyelv is elviszi a műsort. Ilyen például egyik idei kedvencünk, az Audi karácsonyi képeslapja, mely a "Der Erfinder des Quattro" szavakkal kezdődik, amitől pillanatok alatt karácsonyi transzba esik az ember. Idei citromdíjasunk nevét természetesen nem hozzuk nyilvánosságra, elég legyen annyi, hogy egy sima téli tájas képeslapra ráragasztottak egy tintasugaras nyomtatóval előállított dossziécímkét a forgalmazott típus nevével.

De mit csináljok egy online szerkesztőség? Karácsonyfát billentyűzetekkel és egerekkel? A megoldást kreatív csapatunk, az Égő család szolgáltatta: öltözzünk Betlehemnek! Autókaravánunk először a filmgyári jelmezraktárat kereste fel, ahol biztosítottak minket, hogy a Szent József részére biztosított burnusz szerepelt már egy Magyarországon forgatott jézusos filmben is.

Aztán kimentünk Indián barátunk unokatestvérének, Németh Péternek fóti lovardájába, és amikor lassan abba tudtuk hagyni a röhögést, elrendeztük a szénát, Fenyő Balázs főprogramozó-fotós bevilágította a kompozíciót, kézbe vettük a bárányokat, akiket egy másik farmról kaptunk kölcsön, és engedtük, hogy átjárja tagjainkat az áhítat.

Boldog ünnepeket kíván tehát szerkesztőségünk, úgy is, mint a TotalCar és a TotalBike szűkebb csapata,

legfelül J.F és Gyulavitéz, a sportrovat mint angyalok,

a középső sorban balról:
Égő Ákos webszerkesztő mint József, Égő Katalin, a TotalBike főszerkesztője mint Mária, a gyermek Jézus szerepében Rácz Tamás újságíró, Balázs Viktor főmunkatárs, szerkesztőségi német mint szerecsen király, még ha kicsit Muamar el Kadhafira sikerült is, aztán Bazsó Gábor ügyvezető mint zsidó király, majd Winkler Róbert főszerkesztő mint homoszexuális király.

Az alsó sorban Andróczi Balázs hírszerkesztő alakít pásztort, mellette Gracza Zoltán haszonjármű-szakíró szamarat, még ha kevéssé látszik is, a bölcső előtt fekvő bizarr bárányt Orosz Péter munkatársunk, szerkesztőségi amerikai személyesíti meg.

Programozónk, Füge sajnos a fotózáskor éppen külföldön volt, de a szerencse forgandó, lehet, hogy jövőre ő lesz a kisded.

Werkfotók

Aki további részletekre kíváncsi, ne hagyja ki karácsonyi galériánkat.
Kattintson ide!