Ultramenő lett a 300 lovas rali-Panda

2021.12.07. 14:35

Úgy tűnik, kicsit unatkoztak a főleg Fordok átalakításával foglalkozó M-Sportnál, ugyanis előtúrtak egy régi, kocka Pandát, hogy egy vad, 300 lóerős szörnyet faragjanak belőle. Az M-Sportnak van tapasztalata versenyautók terén: ők készítik például a Ford WRC-ket és a Bentley GT3-as versenyautóját is.

A végeredmény tulajdonképpen egy R5-ös Fiesta versenyautóra húzott Panda-ruha. A gyári szélesség 360 millimétert nőtt, hogy növeljék a stabilitást. A szignifikánsan megnőtt nyomtávhoz hozzászélesítették az autót, de természetesen a legkorhűbb, legszexibb módon: hatalmas szögletes íveket szereltek fel. A brutális szélesítések és toldatok miatt a Panda tökéletesen rímel a 80-as évek B-csoportos szörnyetegeire.

Mivel az alapokat az R5-ös Fiesta adta, így a motor és a hajtás is onnan érkezett. Az 1,6 literes turbómotor itt 300 lóerőt és 450 newtonméteres nyomatékot tud, ami 5 fokozatú szekvenciális váltón keresztül jut el mind a négy kerékhez.

Az átalakítás ára ismeretlen, de mivel a kivitelezés hihetetlenül igényes és profi, valószínűleg az elkért összeg is ennek megfelelő volt.

Az M-Sport igazgatója Matthew Wilson kiemelte, hogy egy nagyon izgalmas projekt volt az öreg Panda átalakítása és a cég a jövőben is nyitottan áll majd az ilyen és ehhez hasonló egyedi megrendelések megvalósításához.