Cuore Sportivo avagy Óóó, egy Alfa Romeóóó!

2001.04.04. 16:39

Az internet ellenzői sokszor hangoztatják, hogy a világháló miatt elsorvadhatnak az emberi kapcsolatok. Az Alfa topic lakói ennek fényes cáfolatát adták március 24 - én, szombaton.

 
   
   

Bár az Alfa Romeo megszállottjainak van saját klubjuk, a napi kapcsolat mégis az internetes fórumon zajlik. Szerelési tanácsadás, tapasztalatcsere, baráti jó tanácsok és élcelődések minden mennyiségben. Mivel a közelmúltban több új állandó hozzászóló, pontosabban Alfa Romeo tulajdonos fedezte fel a topicot, ezért felvetődött a gondolat, hogy mi lenne, ha összefutnánk egy kis személyes eszmecserére. Heteken át tartott az egyeztetés, ki hol, mikor, kivel találkozik, és hogyan jut le Esztergomba, a nagy, nemhivatalos Alfa Romeo találkozó helyszínére.

 
   
 

A Flórián térről több mint húsz Alfa indult el a Pilisen keresztül, kisebb meglepetést okozva a bámészkodóknak és annál nagyobb örömet a résztvevőknek.

Végül 35 autó és gazda gyűlt össze az esztergomi Bazilika nagy parkolójában. Volt, aki Szegedről utazott fel, és volt, aki a határon túlról érkezett, csupán a találkozó kedvéért. Itt eltartott egy darabig az ismerkedés egymással és a járművekkel (- Jé hát te vagy a_, felismertelek ám a gépsárkányodról!) Volt sok-sok próbakör, motortérszemle és kipufogóhang-fülelés.

 
   
   

Némi élelembeszerzés után irány Visegrád, egy kis kirándulás Alfás módra. A nagyparkolóban a hátsókerekeseké volt a pálya, akik megmutatták, hogyan kell egy helyben pörögni. Egyébként ez a mutatvány közkedvelt és rendszeres a klubtalálkozókon is. Még a közeg is felfigyelt a sok autóra, alig akarták elhinni, hogy csupán egyszerű baráti autócsodálásról van szó.

 
   
 

Visegrád után következett a nap fénypontja, a gokartozás. Volt verseny egymással és az idővel, amely közel három órán keresztül tartott. A női pályarekordot is megdöntötte topicunk egyik állandó lakójának barátnője.

A nagy versengésben elfáradva tértünk be egy vendéglőbe a búcsúvacsorára, ahol már a következő összejövetelről folyt a beszélgetés.

- Kovács Barbara, bubble -