Francia formabontás

2001.04.12. 10:45

Mindannyian rajongunk ezekért az autókért. Meggyőződésünk, hogy a francia autóipar az 50-, 60-, 70-es években legendás és nagyszerű autókat alkotott. Szükségét érezzük, hogy szerény lehetőségeinkhez képest ezekből az autókból őrizzünk meg néhány példányt. Gondozzuk, szeretjük és használjuk őket, hogy a mai fiatalság is ismerje meg, lássa működő képes állapotban ezeket a nagyszerű autókat. Az idősebb korosztálynak pedig élmény újból látni őket.

 
   
   

A Baráti Kör 2000. május 1-én alakult. Nem bejegyzett társaság. Ennek kezdeményezője és létrehozója jómagam. Szükségességét már kb. 1,5 éve éreztem. Vártam, hogy márkatársaim lépjenek ez ügyben, de mivel ez nem történt meg, úgy gondoltam, cselekednem kell. Barátaim támogattak elhatározásomban.

 
   
 

Az autók szeretete még gyermekkoromban alakult ki. Különösen vonzódtam a francia márkákhoz, mivel formájuk és technikai megoldásaik a szabványostól eltérőek és meghökkentők voltak, és rendszeresen forradalmi megoldásokat is alkalmaztak. 
   
   

Jelenleg a baráti körnek 12 tagja van, amely a fokozódó érdeklődésre tekintettel bővülni fog. Tagsági díj nincs. A belépés feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen Citroen ID-DS vagy Peugeot 404 valamelyik típusával, rajongjon értük, fogadjon el bennünket, lehetőségeihez képest vegyen részt találkozóinkon.

 
   
 

Éves szinten 4 közös találkozót akarunk rendezni. Az első május 5-én, szombaton a Velencei-tó mellett, Pákozdon lesz, rossz idő esetén május 12-én tartjuk. A következő június végén, Albertirsa. Július végén Ausztriában lesz nemzetközi Citroen találkozó. Augusztus elején a Mártélyi Napok keretében tervezünk Hódmezővásárhely térségében egy kirándulást. Ez a program még nem végleges, változás lehetséges. A körünkbe tartozó autók állapota jó, illetve kiváló. Mindannyian törekszünk arra, hogy ezek az autók, amelyek 1955-1975 közötti évjáratúak, eredeti gyári állapotukhoz a lehető legközelebb legyenek.


 
   
   

Bartalis Dénes
8500 Pápa, Szabó Ervin u. 34.
tel.: 06 30 227 67 67