2020.10.28. 17:01

Tibor Opel Zafirája több ponton is fennakadt az Avalon Bosch Car Service műhely átvizsgálása során, de egyik sem végzetes. Nem végzetes, bár így is sokat kell költeni az autóra, hogy rendben átmenjen a novemberi műszaki vizsgán. Az egyik feltárt probléma, hogy korábban kivágták a kipufogórendszerből a részecskeszűrőt, a csatlakozóját is lekötötték, és az 1,7 literes turbódízel motor vezérlőjének szoftverét is átírták, így most állandó, hamis hőmérsékleti értéket tárol, mintha még mindig működne a DPF. Nem ritka ez Magyarországon, ráadásul sokan gondolják, hogy semmi baj nincs a hasonló megoldásokkal. A MűhelyPRN 80. epizódjában szereplő autó hibafeltárása ezzel még nem ért véget, mást is találtunk rajta, ami miatt megbukna, ha gazdája nem javíttatná meg a hibákat a vizsga előtt.

Korábbi epizódok:

Rulettkerék Astra: füst és vasoxid
A MűhelyPRN szervizében járt Anti ajándék Astrája, hogy kiderüljön, mi mindent kell rendbehozni rajta. Bonts egy sört, ez hosszú lesz!
Fotelnepper: A legdrágábbak mennek egymillióért. Ez ajándék volt
Anti a születésnapjára kapta ezt az Opel Astra F Caravant, de nagy kérdés, hogy valóban öröm-e egy ilyen "ajándék".

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.