Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Félre kistáskák, most tényleg nagy szám következik

Erőmérő: BMW 325i Compact drift építés

2022.05.13. 09:34

A motoron és hajtásláncon kívül a karosszéria is kapott egy alapos átalakítást, szemből alig ismerni rá erre a Kompótra. Na meg a beltér, a futómű meg az elektronika is más - és mégsem mondhatjuk, hogy nem maradt BMW alkatrész benne!

Mondhatnánk, hogy lerágott csont a BMW, de ebben a korosztályban inkább a szívómotor tuningot szoktuk meg, hiszen azt az utat járta akkor még a gyár is. Itt viszont nem álltak meg pár apró módosításnál. Elég csak egy pillantást vetni a géptető alá, és minden világos lesz.

Az E36 Compact kényszerűségből került piacra anno, de ha már létezik, akkor örüljünk a kis méretből adódó alacsony tömegnek, meg annak, hogy a fejlesztés egyszerűsítése érdekében megmaradt a hátsókerék-hajtás. Ehhez tegyünk hozzá egy erős sorhatos motort, és kész az M3 Compact, ami talán kísérleti példányban létezhetett gyáriként is. A legenda legalábbis így tartja. Majdnem hasonló módon gondolkoztak itt is. Fogtak egy 325i-t, 3 literessé varázsolták a motort, és már kész is. Illetve dehogy kész, innen jön csak a java, egy hatalmas turbó, meg ami ahhoz jár. A nyomás 1,8 bar ami azért meglehetősen durva, hozzá kellett alakítani a gép többi elemét, hogy elbírjon vele. Hogy szólt mindez a padon? Hát így:

A meséket gyakran úgy fejezik be: aki nem hiszi, járjon utána. Most azonban tényleg utánajárhat bárki, hogy is néz ki ez a driftre épített BMW élőben, mert május 15-én vasárnap, a Parkoló Parádén találkozhattok a kocsival és a HubDyno Budapest csapatával. És még élő mérés is lesz! Gyertek, minden infó itt alább!