Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Itt ne keresd a downsizingot és a mild hibrid rendszert!

Erőmérő: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

2022.06.24. 08:55

Elég annyit írni, hogy V8 6,2 literes motor kompresszorral, 707 lóerő és 868 Nm, 3,7 másodperc 0-100 km/h és 289 km/h végsebesség. A Challenger SRT Hellcat és a Charger SRT Hellcat is izgalmas, de ugyanaz a motor egy ekkora bódéban? Ugyan a 6,4-es SRT blokkhoz képest csökkent a lökettérfogat, de erősebb lett a főtengely, és ugye kompresszor lélegezteti. És van hozzávaló hatdugattyús féknyereg és 20-as kerék is, így meg is tud állni, ha arról van szó.

Tudom, hogy képzavar, de ezzel még álló helyzetben menni is élvezet! Tamás is vigyorgott a mérés közben, teljesen megértem. Mindig tanulunk, most elsősorban azt, hogy a Trackhawkot nagyon hosszúra áttételezték - sejtettük, hogy nem kellenek rövid gangok, hogy egy papíron 700 lóerős autó meg tudjon mozdulni, de ennek a fokozatai messze hosszabbak, mint képzeltük. Kihúzattuk, megmértük és örültünk, hogy halljuk a hangját egy kihalófélben lévő állatfajnak. A pletykák szerint a Chryslernél még szeretnének egy 1000 lóerős verziót, hogy méltó módon búcsúztassák a belső égésű motorokat.

Kérlek ha tetszett, oszd meg, lájkold, kommenteld, és jelentkezzetek autóitokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autóval is, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon és kövessétek be Youtube-csatornánkat!

Korábbi epizódok:

Négyütemű Trabant, némi extrával
Volt egyszer 26 lóerő a kétütemű Trabant, majd jött a 4 ütemű, 40 lóerővel. De mi van, ha még több kellene? Az Erőmérő mai műsorából kiderül!
A mi autónk turbóval a mérőpadon!
Az SX-4 S-Cross minden bizonnyal nem pályázik a legszebb Suzuki címre, turbómotorjától viszont sokat várunk.