New York betiltaná az ultragyors ételszállítást

2022.02.22. 17:46

Amerikában sok élelmiszerbolt hirdet 15 perces kiszállítást, a minél rövidebb idő komoly marketingértékkel bír, és eldöntheti, honnan rendelnek a vásárlók. A New York-i városvezetés szerint viszont kezdenek irreális, veszélyes szintre jutni ezek az ígéretek, amik egyértelműen szabálytalan közlekedésre buzdítják a futárokat.

Ha belegondolunk, 15 perc, az áru összekészítésével, csomagolásával és kiszállításával együtt tényleg elég extrém, New York pedig kifejezetten hírhedt is az elmebeteg módon közlekedő bringás futárokról, az viszont nagy kérdés, hogy egy ilyen tiltás ténylegesen elhozza-e a biztonságosabb közlekedést egy olyan fizetési rendszerben, ahol a futárok tipikusan a teljesített címek után kapják a jövedelmüket.

A törvényjavaslat a következő hetekben, egy átfogó élelmiszerbolti jogszabálycsomag részeként készül el. New York összességében viszonylag biztonságos városnak számít a metropoliszok között, alacsony sebességhatárokkal, kevés komoly sérüléssel, mindenesetre az elektromos kerékpárok kapcsán kiugró halálozási számokat produkáltak, 2020-ban körülbelül 20 ember vesztette életét e-bringás balesetben.

A teherszállító bringák hazai támogatásáról itt írtunk korábban.

Lájkold a TeChnót a Facebookon is!

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!