Egyelőre nem lesz csereakku az elektromos Chevrolet-hez

2022.04.29. 13:37

A kicsi és olcsó villanyautó mindig jó dolog, különösen akkor, ha évek óta valósítja meg a felhasználó olcsó közlekedését, a nagyon kicsi akkumulátorral szerelt, sokszor használt, 8-10 év körüli példányok egy része azonban lassan eljut az akkucsere közelébe. Ilyen szempontból nem túl jó kilátásai vannak azoknak, akik Chevrolet Spark EV-t választottak minimálautónak. Az EV-Resource korábbi értesülései szerint a GM egyáltalán nem biztosított volna akkucsere lehetőséget, most viszont a hivatalos közlemény eggyel jobb helyzetet fest le: lesz új akku, csak az ismert beszállítói problémák miatt kell türelmesnek lenniük a tulajdonosoknak.

A 2013-2014-es modellek mostanra biztosan kifutnak a 8 év vagy 160 ezer kilométerre szóló garanciájukból, őket ebből a szempontból nem szorítja az idő, a 2015-2016-os, későbbi szériájú Spark EV-k tulajdonosainak viszont minél hamarabb érdemes jelezni garanciális igényüket az elgyengült akkumulátorra. Az LG Chem által gyártott lítium-ion pakk 18,4 kWh-s, optimális esetben ezzel 130 kilométert tud elmenni az autó egy töltéssel.

A Spark EV nem volt egy különösebben sikeres modell, a Bolt árnyékában mindössze 7400 darabot sikerült belőle eladni, azok is leginkább Kaliforniában, Oregonban és Marylandben futnak. Talán jobb is így: a Bolt EV kapcsán így is főhet a GM feje, a tűzveszély miatt már összesen 140 000 példányt kellett belőle visszahívniuk akkucserére, ami miatt jó időre le is kellett állítani a típus forgalmazását. A Chevrolet Spark kapcsán nem is érdemes visszatérésre számítani, idén várhatóan a benzines változatok forgalmazását is teljesen megszűntetik.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!