Az Android felhasználók jobban vezetnek, mint az iPhone-osok

2022.05.07. 12:42

Amerikában egyre inkább működik az az irány, hogy a biztosítók valamilyen módon értékelhetik az ügyfeleik vezetési stílusát, és ennek megfelelően tudják korrigálni a biztosítási összegeket. Aki belemegy abba, hogy egy okostelefonos alkalmazás figyelje a vezetését, kedvezményeket kaphat, viszont ha sokszor hajt gyorsan, figyelmetlen, vagy indokolatlanul nagyokat fékez, az látszani fog a rendszerben.

A Jerry által megrendelt kutatásban ezek az adatok szerepelnek, a platformok közti összevetésben pedig nagy eltérések ugyan nincsenek, de összességében 75-69 pont arányban az androidos telefont használók vezetnek biztonságosabban, mint az iPhone tulajdonosok.

20 ezer autós összesen 13 millió kilométernyi vezetéséből összességében az jött ki, hogy nincsenek adott platformokra speciálisan jellemző hibák, minden vizsgált szempontból (hirtelen fékezés, hirtelen gyorsítás és kanyarodás, általános gyorshajtás, illetve a telefon nyomkodásából eredő figyelmetlenségi hiba) néhány ponttal jobbak az Android felhasználók, nincs nagy jelentősége a vizsgált korosztályoknak, illetve a személyek végzettségének vagy anyagi helyzetének sem. Ha kíváncsi vagy, hogyan figyeli meg a vezetésed egy ilyen szoftver, olvasd el vonatkozó cikkünket is!

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!