Egy szoftverfrissítés, és menetképtelen lett a Lucid Air

2022.06.17. 16:06

A hagyományos autógyártók köztudottan nem szoktak jók lenni a különféle szoftverfrissítések kezelésében és publikálásában, de azért a modern szemléletű Lucid is tud hibázni. Frissen kiadott, 1.2.6-os verziójú szoftverük konkrétan használhatatlanná tette az egyik tulajdonos autóját.

Alex minden bizonnyal valami véletlen kapcsán járt pórul, de esete tanulságos. A távolról érkező (OTA) frissítés telepítése közben egy olyan, vörös színnel kiemelt üzenetet látott a kijelzőjén, hogy a frissítés sikertelen volt, és a jármű jó eséllyel nem lesz vezethető.

Ekkor Alex az autótól távol volt, és csak sötétedés után vette észre a pirosan világító műszerfalat, az autónak pedig csak a csomagtartója nyílt ki kívülről, szóval onnan mászott be előre, hogy megpróbálja egy újraindítással orvosolni a problémát. De ez sem oldotta meg a helyzetet.

Az ügyfélszolgálat távolról küldött egy újabb szoftverfrissítést, ami egy óra alatt 24%-ig jutott el, majd ismét ugyanezt a hibát dobta. Alex szerint az autót egyébként be lehetett tenni hátramenetbe és előremenetbe is, de nem szerette volna kipróbálni, hogy tényleg megy-e, vagy sem, mivel nem akart újabb hibákat okozni, pláne ott ragadni valahol az út közepén. A megoldás folyamatban van, a Lucid szervize előbb-utóbb biztosan megoldja a problémát, tanulság pedig nincs: lehetne azt mondani, hogy ha biztosan szükségünk van az autóra másnap, vagy épp út közben vagyunk, akkor ne engedjünk frissítéseket a kocsira, de valójában ez egy eset a milliónyi frissítésből, amire én nem alapoznék ilyen javaslatot. Ha viszont épp te vagy az az egy, akkor ez biztosan nem fog vigasztalni.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!