Apple AirTag segített megtalálni egy lopott autót

2023.02.08. 13:54

Az Apple AirTag hasznos eszköz, hiszen a kicsi és könnyen elhagyható tárgyak lokalizálásában hatalmas segítség lehet. De ha belegondolunk, nem csak a lakásban rossz helyre rakott kulcs felkutatásánál lehet hasznos, hanem nagyobb tárgyaknál is. Például jó helyre elrejtve egy autót is könnyedén meg lehet vele találni.

Forrás: WRAL News
Forrás: WRAL News

Ez történt az Egyesült Államokban: egy Cary-ban élő nő Toyotáját ellopták, de a tolvajoknak nem volt szerencséjük az autóval, ugyanis a gazdája ügyesen elrejtett benne egy AirTaget. A Toyota Camry-t a házaspár háza elől lopták el, amit a kapucsengőbe épített kamera fel is vett.

A tulajdonos, Leslie Muhammad és férje simán nyomon tudták követni az autót egy telefon segítségével, miközben már értesítették a rendőrséget a lopásról. Miután megérkeztek a rendőrök, az AirTag útmutatásával rövid idő alatt megtalálták a Camry-t, a tolvajokat pedig elkapták.

A tulajdonos azt mondta, hogy szerinte kevés egyszerűbb és jobb megoldás van az Apple pici, könnyen elrejthető kütyüjénél az ilyen esetekre.

Egyébként az AirTag előnyeit nem csak a tulajdonosok, hanem a tolvajok is felismerték:

Forrás: WRAL News

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!