Hongyan terjed a kínai Iveco

2010.09.05. 12:22

Az Iveco 2010-2014-es stratégiájának megfelelően, heteken belül megkezdődik a kínai Saic-Iveco Hongyan közös vállalat által gyártott, nehézkategóriás Genlyon modellek forgalmazása Vietnámban. A 20 darab, különböző kivitelű modellből (vontatókból, billencsekből és betonmixerekből) álló Genlyon haszongépjármű flottát ünnepség keretében adták át az Iveco vietnámi forgalmazójának, az Openasia Heavy Equipment-nek. Az átadó ünnepséget a Kínában található chongqingi SIH gyárban rendezték meg.

Genlyon 03

A Saic-Iveco Hongyan első alkalommal exportálta termékeit az Iveco globális disztribútori hálózatának. A piacra lépés szorosan illeszkedik a vállalat stratégiai tervébe, ugyanis az Iveco céljai között szerepel, hogy a kínai gyártmányait és a kínai platformokra épülő járműveit a nemzetközi piacokon is forgalmazza.

mixer

A flottában található valamennyi Genylon modellt Cursor 9 soros hathengeres, közös nyomócsöves motorok hajtják, amelyek teljesítménye 340 és 380 lóerő közé esik. A motort helyben gyártja az Iveco Saic-Fiat Powertrain Hongyan közös vállalat.

Genlyon 01

A 2009 márciusában, a pekingi Olimpiai Stadionban bemutatott Genlyon modell a Saic-Iveco közös vállalkozás első terméke, amely Kínában elnyerte a *2009-es év haszongépjárműve* címet. A jármű az Iveco európai minőségügyi és technológiai kiválóságából is profitált, így a Genlyon stratégiai belépést jelent a nehézkategóriás haszongépjárművek kínai piacára. A modell az Iveco Stralis platformra építve változatos termékcsaládot alkot. A megbízható csúcskategóriás haszongépjármű kiváló teljesítményt és kategóriájában elsőrangú üzemanyag-hatékonyságot biztosít az Iveco ügyfeleinek.

A kínai Chongqing városából indulva a járművek szeptember második felében érnek Hanoiba és Ho Si Minh-városba. Az Iveco forgalmazójának modern vietnami létesítményei gondoskodnak a vevőszolgálatról és az alkatrészellátásról.