Hétvégén ismét magyar Európa-bajnokot avathatunk

2010.09.16. 16:03

Idén újra magyar bajnoka lehet a SEAT Leon Eurocupnak: hétvégén utolsó állomásához ér a Túraautó Világbajnokság (WTCC) betétfutama, ahol Wéber Gábor egyetlen célja a bajnoki cím megszerzése. A tavalyi bajnok, Michelisz Norbert szintén nagy reményekkel utazik a valenciai versenypályára.

A Forma-1-es szakkommentátorként ismert Wéber Gábor 2008 után idén második alkalommal vesz részt a SEAT Leon Eurocup sorozatban. A Túraautó Világbajnokság betétfutama idei évadjának finisébe ér a spanyolországi Valenciában, és izgalmas versenyekre számíthatunk, hiszen itt dől el a bajnoki cím sorsa.
Wéber a hat versenyhétvége során háromszor szerezte meg a pole pozíciót, és mindegyiket futamgyőzelemre tudta váltani. Jelenleg az első helyen áll a tabellán, holtversenyben fő riválisával, a francia Michael Rossival.

Szeptember 18-19-én az első magyar túraautó-vb-s versenyző, a SEAT Leon Eurocup tavalyi bajnoka is megméretteti magát: Michelisz Norbi a két héttel ezelőtti németországi versenyek után is a dobogót célozza meg – ezúttal kétszer 13 kör áll majd rendelkezésére, hogy bizonyíthassa rátermettségét.
A 26 éves magyar tehetség nem véletlenül optimista: a négy kilométer hosszú versenypálya felépítése a SEAT-ok számára is kedvező, ráadásul a Zengő-Dension Team pilótája már négyszer is versenyzett a valenciai pályán.
„Ha a legutóbbi futamokon mutatott formámat ezúttal is hozni tudom, úgy az időmérőn akár a harmadik hellyel is szemezhetek, míg a versenyeken úgy gondolom kis szerencsével mindkét futamon a dobogóért küzdhetek” – mondta el a 2009-es FIA Év Tehetsége a zengodensionteam.com-nak.
Michelisz Norbi 46 pontjával jelenleg a tizedik helyet foglalja el az összesített ponttáblán, míg az újoncok számára rendezett Rookie Challenge-en az első helyen áll.
A világbajnokság állása:
http://www.fiawtcc.com/html/uploadedFiles/Class/standings.championship.pdf
A vasárnapi versenyeket az EuroSport 12:45-től élőben közvetíti, valamint figyelemmel kísérhetik a hétvégi eseményeket a www.twitter.com/zengodension oldalon vagy a zengodensionteam.com honlapon is.