Tudtad, hogy a Rákóczi hídon jársz?!

2011.06.01. 15:35
0 hozzászólás

Ezt is megértük. Magyarországnak annyira nincs más gondja, hogy országunk vezetői a közterek átnevezgetésével kénytelenek elütni drága hivatali idejüket. Ám ha már így alakult, remek alkalmat kapunk arra, hogy megnézzük, mennyire gyorsak a navigációs térképek karbantartói. Nos, ahogy az alábbi közleményből kiderül, az iGO Top-Map térképein már nincs Lágymányosi híd, Moszkva tér, ellenben van M43-as út. Kíváncsian várjuk a többi navigyártó frissítéseit.

A hazai készítésű Top-Map térképadatbázis legújabb verziója a www.naviextras.com oldalon keresztül már elérhető az iGO Navigáció felhasználói számára. Magyarország digitális térképe összesen 982 km hosszú úthálózattal bővült, amelyben már szerepel az M43-as autópálya április közepén átadott Szeged és Makó közötti szakasza is, a Tiszán átívelő Móra Ferenc híddal együtt. A térképen szintén megtalálható a Komáromot elkerülő 131-es út, valamint a Vas megyei Szeleste mellett futó 86-os számú út.

Elvis él

Az iGO Navigációs szoftverek térképei a versenytársakéhoz képest pontosabbak és kiemelkedően jó lefedettséggel rendelkeznek Magyarországon. Ez nagyrészt a hazai felhasználóknak is köszönhető, hiszen több mint 11.000 változatás az ő visszajelzéseik alapján került fel a térképre. Körülbelül 2.500 új hasznos hely (POI) került a legfrissebb adatbázisba, ezen kívül a navigációs térkép mostantól 3.500 általános iskola és vasúti átkelő környékén hívja fel az autósok figyelmét a lehetséges veszélyekre.

Az MSZP-nek hirtelen lett egy értékes ingatlana a II. János Pál téren

Budapesten nemrégiben több közterület is új elnevezést kapott: a Moszkva teret mostantól Széll Kálmán térnek, a Köztársaság teret II. János Pál pápa térnek, a Lágymányosi hidat pedig Rákóczi hídnak hívják majd. A Ferihegyi Repülőtér ezentúl Liszt Ferenc nevét viseli, a Margit híd budai hídfőjénél található parkot pedig a város leendő díszpolgáráról, Elvis Presley-ről nevezték el. A több mint 20 új budapesti utcanevet is tartalmazó térképet a felhasználók egyszeri frissítésként, vagy az éves előfizetés keretében tölthetik le a naviextras.com oldalról.