Talmácsi, a ralisztár

2011.12.31. 13:11
0 hozzászólás

Egy hatéves ígéretet váltott be Talmácsi Gábor a hétvégén, amikor Répa Kata navigálásával elindult a szilveszter ralin. Kata egy kiváló navigátor, Gábor pedig ügyes kezű srác, így annyira nem meglepő az ötödik helyezés.

Tegyük hozzá, hogy nem egy magyar bajnoki (ORB) futam volt, a nagyágyúk nem indultak tehát. Egy komoly név van csak mögötte a nagyok közül, Szabó Gergő, aki egy horgász világbajnokkal ment. Ha az amatőr kategóriát néznénk (elvileg ott lenne a helye, mert nem ment még ORB futamon), akkor azt nagyon megnyerte.

Mondjuk úgy, hogy nem volt ez rossz, de azért még ne kezdjünk kalapozni egy IRC-s szezonra.

 

6 éves ígéret, 5. hely!

Legrövidebben talán így lehetne összefoglalni Talmácsi Gábor és Répa Kata első rallye versenyének mérlegét. Ugyanis ahogy arról már korábban beszámoltunk különleges párosunk egy Gábor által egy dedikált poszteren tett hat évvel ezelőtti ígérete alapján állt most össze az Aquaresort Szilveszter Rallyera. Motoros világbajnokunk és a hazai autósport egyik legcsinosabb, legismertebb hölgye a mai versenynapon ott folytatta, és fejezte be, ahol tegnap elkezdték. Közben persze meg kellett tenniük hat gyorsasági szakaszt, melyek után a Szilveszter Rallye abszolút értékelésben alig több mint egy másodperces hátránnyal az ötödik helyen zárták az év utolsó versenyét. A hat gyorsasági szakaszból az első kettőn ismét az abszolút ötödik időt autózták, amivel a negyedik helyet foglalták el a tabellán. A középső két szakaszon aztán becsúszott két kisebb hiba, az egyiken egy megpördülés, a másikon pedig a Hungaroring egyik belső kerítéselemével került közelebbi kapcsolatba a Mitsubishi eleje. Szerencsére mindkét alkalommal nagyobb gond nélkül tudták folytatni a versenyt, és mindkét szakaszon a hetedik legjobb időt autózták. Innentől kezdve egy helyezést visszacsúszva végig őrizték az ötödik helyet és az utolsó előtti gyorsasági szakaszon a hatodik, míg a leghosszabb utolsón az abszolút harmadik legjobb időt írták a nevük mellé!

Minden szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy Talma sikeresen felvette a versenyt és tartotta a lépést a magyar rallysport élmezőnyével. A csapatot és párosunkat nagyon nagy örömmel töltötte el az első közös versenyen elért remek eredmény. A legboldogabb viszont talán a csapat tulajdonosa, Maricsek Miklós volt, aki külön kiemelte, hogy egyrészt nagy megtiszteltetés volt számára, hogy Magyarország egyik legismertebb sportembere egy igazi technikaisport világbajnok a Maricsek Team versenyautójában kóstolhatott bele a rallye versenyzésbe, másrészt, hogy elsőre ilyen remek eredmény született, valamint, hogy a csapat pályafutása során az eddigi legprofesszionálisabb hozzáállású versenyzővel dolgozhattak együtt. A nagyszerű eredmény természetesen nem lett volna elérhető egy profi navigátor nélkül sem. Répa Kata annak ellenére, hogy tíz év óta először ült újra rallye autóban, nagyszerűen terelgette Talmát a rallye világában és elmondása szerint rögtön újra otthon érezte magát a csapatban és a versenyautóban egyaránt. Mintegy varázsütésre rögtön újra előjöttek a régi reflexek és emlékek, valamint külön öröm, hogy ehhez még elsőre egy ilyen remek eredmény is társult. Motoros világbajnokunk tehát egy újabb technikai sportágban is sikerrel letette a névjegyét és a két kisebb hiba miatti bosszankodást leszámítva nagyon élvezte az új kihívást, melynek remélhetőleg még többször is lesz folytatása a közeljövőben!

Talma keresztben

Talmácsi Gábor: Egyszerűen fantasztikus volt. Óriási élmény volt itt vezetni és versenyezni! Az utolsó 7. gyorsaságin már nagyon jól éreztem az autót és a 3. legjobb időt autóztuk, úgy hogy egyszer keresztbe álltunk és vissza kellett tolatni... Nagyon elégedett voltam a csapat munkájával, és Kata is profin navigált. Ez egy jó bemelegítés volt számunkra! :-) Köszönöm a lehetőséget és ezúton is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

üdvözlettel: Talmácsi Gábor Média

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.