Segítség a hó áldozatainak

2013.03.26. 17:39
0 hozzászólás

Az elmúlt időszak szélsőséges időjárásának sokan látták kárát. Nem először, és valószínűleg nem utoljára fordult elő ilyen. Voltak akik az utakon ragadtak, otthonok és járművek rongálódtak meg, vagy váltak üzemképtelenné. Sokan talán nem is tudják, de van lehetőség a kárpótlásra. Mások az ügyintézés hosszú és végeláthatatlan folyamatában akadhattaktak el. A DAS jogvédő szervezet telefonszámán bárki kap segítséget. Ingyen. Elmondják, hogy és kinek kell a kárbejelentést megtenni, a kárfelmérést lebonyolítani, és ehhez milyen dokumentumokat és nyomtatványokat kell kitölteni. Részletek a sajtóközleményben:

Ingyenes iránymutatás a szélsőséges időjárás elszenvedőinek 

   Európa elsőszámú jogvédő szervezete
  telefonon segít az érdeklődőknek
   Európa vezető jogvédő szervezetének jogászai most telefonos segélyvonalon fogadják és válaszolják meg az időjárási tényezők következményeként károsultak kérdéseit, és közérthető tájékoztató anyagot tesznek elérhetővé a leggyakoribb káreseményekkel kapcsolatban. A segélyvonal bármely, az időjárással összefüggésben történt, vagy történő esemény kapcsán hívható 2013. március 26. és április 5. között, hétköznaponként 9-16 óráig a 06 1 710 1100-as, nem emeltdíjas telefonszámon. A tájékoztató leírás a www.das.hu oldalon érhető el.
  A magyar lakosság egy része egy héttel a rendkívüli havazás után is küzd a végletes időjárási viszonyok következményével, miközben az országban újabb viharok, fagy és hófúvások várhatóak. A bajbajutottak számos helyről kaptak azonnali segítséget, azonban sokuknak tartós megoldásra van szüksége ahhoz, hogy életük visszatérjen a régi kerékvágásba. A kisebb – és nem elhanyagolható – problémákon túl néhányuknak otthonukat kell újjáépíteni, autójukat működőképessé tenni, vagy elvesztett élelmiszerkészleteiket pótolni. Az ügyintézés a bürokrácia útvesztői miatt nem minden esetben egyszerű. A D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. tapasztalatai szerint, amennyiben az ügyintézés szakszerűen kezdődik meg, illetve már egy korai fázisban sikerül kezelni a problémákat, az érintett szervezetekkel, biztosítókkal gyorsabban egyezségre lehet jutni.
  A telefonhívások során a cég szakemberei többek között felhívják a károsultak figyelmét arra, hogy az esemény után mi a kárbejelentés menete, hogyan intézzék a kárszemlét, milyen dokumentumokat és formanyomtatványokat kell használni, milyen jogaik vannak, és hogyan érvényesíthetik azokat. Arra vonatkozóan is ajánlást adnak, hogy mit tehetnek a károsultak, ha előzetesen nem volt biztosításuk, milyen megoldások állnak rendelkezésükre, amennyiben az ingatlanuk hitellel terhelt; mi a teendő, amennyiben gépjárművükben, egyéb ingóságukban okozott kárt az extrém időjárás. A jog által elháríthatatlannak, fel nem róhatónak nevezett helyzetek is tisztázásra kerülnek. A D.A.S. Európa-szerte elismert jogvédelmi szervezet, mely elsősorban magánszemélyek jogainak védelmére szakosodott.
  A társaság - átérezve az érintettek kiszolgáltatottságát -, kiemelten kezeli az extrém időjárási tényezők következtében kialakult helyzetet. A kötelezettségmentes, telefonos iránymutatás célja, hogy a szélsőséges időjárást elszenvedő emberek minél eredményesebben tudják érvényesíteni jogaikat, jogos érdekeiket. Mindenki úgy segít, ahogy tud. A D.A.S. a magánszemélyek jogi védelmében a legeredményesebb. Ezért is tudjuk, hogy védőháló nélküli helyzetbe kerülhetnek az állampolgárok, ha nem ismerik, hogyan élhetnek az őket megillető jogokkal. Az elmúlt 80 évben Európában a D.A.S. neve eggyé forrt a jogvédelemmel és ez a név a legmagasabb minőség garanciáját jelenti az ügyfeleink számára. Magyarország egyetlen jogvédelmi specialistájaként azon fáradozunk, hogy anyagi vagy egyéb okból ne kelljen senkinek lemondania az őt megillető jogi védelemről. A D.A.S. a szolgáltatása által fontos társadalmi és szociálpolitikai feladatot lát el, amikor az egyén anyagi helyzetétől függetlenül esélyegyenlőséget garantál a jogi vitákban.
  Társadalmi szempontból a D.A.S. legnagyobb jelentősége abban áll, hogy széles rétegek számára teszi lehetővé a jog érvényesülését és alkalmazását. A jogvédelmi biztosítással rendelkező állampolgár számára nem jelent gátat jogai érvényesítésekor az anyagi vagy képességbeli hiányosság. Ezen túl a D.A.S. egész európai történelme során mindig is kiemelt feladatának tekintette a „jogtudatos” életvitel népszerűsítését. Fontos társadalmi szerepet vállal, amikor keresi a lehetőségét, hogy szakértőként ne csak ügyfeleinek, de a lakosság jelentős részének is felhívja a figyelmét a hatékony jogi érdekképviseletre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.