Vigyázz, erre lesz dugó mindjárt!

2014.11.14. 13:16

Autós demonstráció - 2014. november 14-én

Hatalomra kerülése óta az Orbán-kormány cinikus, korrupt, és módszereit tekintve nem demokratikus kormányzást folytat. Gazdaságpolitikája és társadalompolitikája azt eredményezte, hogy a társadalom egyre inkább kettészakad, hiszen az egykulcsos adó óta még a legszegényebb rétegeket is újabb és újabb adóval sújtja. Az utóbbi 4 évben több mint negyven új adónemet, adóemelést jelentett be a kormány, ennek következtében 55 adót fizetnek az állampolgárpolgárok, miközben a kormány azt szajkózza, hogy Magyarország jobban teljesít. Ezek bevezetése azonban azt támasztja alá, hogy a gazdaság nem növekszik, nem teremtődnek valódi új munkahelyek, és milliók élnek a szegénységi küszöb alatt.

A legújabb költségvetés tervezete sem mutatja azt, hogy ez a társadalompolitika megváltozna. Miközben az állami média a kormányzat sikereit zengi, a 2015-ös évre vonatkozó költségvetés tervezete jelentős mértékben lefaragja a szociális kiadásokat, miközben többet költünk stadionokra, mint az egyetemekre.

A kormányzat az oktatási rendszer átalakításával újabb és újabb árkokat ás az esélyegyenlőség útjába, csökkenteni kívánja a gimnáziumokban tanulók létszámát, az országban akkora mértéket öltött a gyermekszegénység, hogy már Romániát is megelőzzük, a hatalom által támogatott korrupció bűze pedig nem csak bennünket fojtogat, de már a tengerentúlon is érzik a szagát. A minap kiderült, hogy a kormányzat heteken keresztül hazudott nekünk, hiszen Vida Ildikó elismerte, hogy rajta van az USA tilalmi listáján, és erről a kormányzatot is tájékoztatta.

A rendszerváltáskor Magyarország nyugatra tartott, most az Orbán-kormány politikája orosz befolyási övezetté teszi ismét hazánkat, nemzetközi megítélésünk egyre romlik, távolodunk természetes szövetségeseinktől, Európától. Távolodunk attól a szövetségtől, ahová népszavazás útján csatlakozni kívántunk.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom az orbáni gazdaság- és társadalompolitika, az állami szintre emelt korrupció elleni tiltakozásul autós demonstrációt szervez. A tiltakozáshoz várjuk a civil szervezetek, szakszervezetek és felelősségteljes magyar állampolgárok csatlakozását. A menet november 14-én 13 órakor indul a Hősök teréről.

tuntetes.jpg
A menet november 14-én 13 órakor indul a Hősök teréről (Szépművészeti Múzeum előtt).

Útvonal:
Hősök tere- Andrássy út- Oktogon – Teréz krt. – Nyugati tér –Szt. István krt. – Margit Híd – Margit krt.- Széll Kálmán tér – Hattyú utca - Batthyány utca - Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – József A. u. – Károly krt. – Astoria – Múzeum krt. – Kálvin tér – Vámház krt. – Szabadság Híd – Szt. Gellért tér – Bartók Béla út – Móricz Zs. krt. – Villányi u. – BAH Csomópont – Hegyalja u. - Erzsébet Híd – Március 15. tér – Jane Haining rkp. – Id. Antall József rkp. – Országház – Id. Antall József rkp. – Carl Lutz rkp. – Dráva u. – Dózsa Gy. u. – Hősök tere

Csatlakozási lehetőség:
Budán, a Batthyány utcában, a Málna utcánál