Drónnal fertőtlenítik a kukásautókat

2020.04.02. 12:26
0 hozzászólás

Pár hete már érkeztek olyan hírek, hogy Kínában drónokat vetettek be fertőtlenítésre és az elkóricálók figyelmeztetésére, aztán később az olaszoknál is megjelentek hasonló célból.

Nálunk egyelőre még nincs ilyen szintű bevetése a drónoknak, de - mint az alábbi sajtóközleményből is megtudhatjuk -  az Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF Nonprofit Zrt.) már DJI Agras MG1P és T16 drónokkal végzik a kommunális járművek nehezen elérhető felső részének fertőtlenítését.

 

A koronavírus magyarországi terjedése miatt a Myactioncam és a HRP Europe Kft vezetése kiemelt figyelmet fordít az általuk elérhető megoldások felhasználására a járvány elleni küzdelemben. A DJI által kínált dróntechnológiát számos országban vetették már be járvány kiindulása óta. A tájékoztatási és rendvédelmi feladatokon túl a legfőbb szerepe a drónoknak a fertőtlenítés során jut, hiszen minimális emberi közreműködéssel nagy területen, gyorsan képes kijuttatni a megfelelő hatóanyagot. 

Az FKF Nonprofit Zrt vezetésével gyors egyeztetéseket és tesztelési szakaszt követően sikerült megállapodást kötnünk a technológia napi szintű alkalmazásáról, hiszen a hulladékszállításban, illetve a főváros köztisztaságának biztosításában dolgozó kollégák, egészségének megőrzése és a járvány terjedésének lassítása közös érdekünk.


A feladatok ellátása során a DJI Agras MG1P és T16 típusú drónjai kerülnek bevetésre az Ifotech Clean Kft által ellenőrzött hatóanyaggal. A MyActionCam Magyarország és a HRP Europe Kft. vezetésének nevében – nemzetközi tapasztalatokra alapozva – szeretnénk felajánlani szabad drónkapacitásainkat, ami segítheti a katasztrófa- és rendvédelmi szervek és kiemelten fontos közszolgáltatások munkáját a járvány megfékezésében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.