Ingyenes vezetéstechnikai tréning fiataloknak és kisgyermekes anyukáknak

2020.07.21. 14:29
6 hozzászólás

A Groupama Tanpálya sajtóközleményében egy remek lehetőségről lesz szó, amit a 20 év alatti fiatalok és a cseden, gyeden és gyesen lévő anyukák vehetnek igénybe. Kaptunk egy érdekes infografikát is, többek között arról, hogy miért lett szükségük az anyukáknak a jogosítványra, illetve akinek nincs, annak miért nincs. Érdekes módon az anyagi okok mellett a félelem is az okok között szerepel. Ennek leküzdésére egy vezetéstechnikai tréningnél nincs jobb, legfeljebb egy ingyenes tréning. A regisztráció módja és minden más infó a közleményben!

Emmi Groupama-5636

Munkába állás és gyermek születésekor nélkülözhetetlen a jogosítvány


Ingyenes vezetéstechnikai tréning segíti a kisgyermekes anyukák és 20 év alatti fiatalok jogosítványszerzését - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Mogyoródon, a Groupama tanpályánál.


A feszített tempójú napi rutin kialakítása nem ismeretlen a kisgyermekes szülők számára, hiszen amikor visszatérnek dolgozni, hirtelen rengeteg feladatot kell 24 órába besűríteniük. Azok az anyukák, akik autót vezetnek, amellett, hogy könnyebben találnak munkát, időt is spórolnak, hiszen gyorsabban tudják mindennapi teendőiket elintézni. A jogosítvány megszerzését sokan nem csak pénzügyi okokból halogatják: a Groupama Biztosító friss kutatása szerint a kisgyerekes anyukák egyharmadát a vezetéstől való félelem tartja vissza a jogosítvány megszerzésétől.

groupama infografika final

A jogosítvány megszerzése sok ember életében mérföldkőnek számít: tízből nyolcan a munkába állással hozzák kapcsolatba, illetve ugyanilyen arányban gondolják a megkérdezettek, hogy érdemes volán mögé ülni, amikor gyermek születik a családban – derül ki a Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatásból.

A megkérdezésben részt vett kisgyermekes anyukák 64 százaléka úgy gondolja, jogosítvánnyal a kézben a mindennapi teendőkre, például bevásárlásra, ügyintézésre kevesebb idő kell, ezáltal jobban tudnak a gyereknevelésre koncentrálni. 60 százalékuk kiemelte, hogy a munkába járást is jelentősen megkönnyíteni, ha autóval tudna közlekedni a bölcsőde/óvoda, a munkahelye és az otthonunk között. A kisgyermekes anyukák 71 százalékának ennek ellenére nincs jogosítványa, közülük minden harmadikat a megszerzésük túlságosan borsos ára tartja távol a tanfolyamoktól.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a sajtóeseményen emlékeztetett, hogy július 1-seje óta a húsz év alatti fiatalok ingyenes KRESZ-vizsga lehetőségét kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre. Az államtitkár beszélt arról is, hogy a kormány a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával eddig 28 ezer családnak segített 34 milliárd forint értékben. Ahhoz, hogy Magyarország valóban családbarát ország legyen, a családszervezetek és a tudományos szektor képviselői mellett a vállalati szféra együttműködésére is szükség van - emelte ki Novák Katalin. Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár ismertette, hogy 2018. július 1. óta több mint 56 ezer húsz év alatti fiatal igényelte vissza a KRESZ-tanfolyam és -vizsga árát.

A Groupama Biztosító országos felmérése rámutatott, hogy a pénzügyi okokon kívül a közúti forgalomban való részvétel veszélye is komoly visszatartó erő a jogosítvány megszerzésében: az anyukák csaknem harmada tart attól, hogy nem tudná úgy elsajátítani a vezetést, ami mellett biztonságban érezné magát sofőrként.

Erre reagált a biztosítótársaság, amikor csatlakozva az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) programjához, a KRESZ vizsga megszerzésében támogatott cseden, gyeden és gyesen lévő anyukák és a 20 év alatti fiatalok számára ingyenes vezetéstechnikai tréningeket ajánlott fel.

Emmi Groupama-5621


„A közlekedésbiztonság elkötelezett támogatójaként vállalatunk célja, hogy segítsük a kisgyermekes anyukák és a 20 év alatti fiatalok magabiztos jogosítványszerzését, ezért a felajánlott több mint négyszáz vezetéstechnikai tréningre elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik jelenleg valamelyik autósiskolában tanulnak vezetni. Bízunk benne, hogy ezzel a speciális gyakorlási lehetőséggel sikeresebben vizsgáznak majd autóvezetésből - hangsúlyozta Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója felajánlásuk kapcsán.

Emellett azokra is gondoltak, akik már vezetnek, de még nem rendelkeznek kellő rutinnal, ezért biztonságos közlekedésük segítése érdekében programjukat elérhetővé tették a friss, egy évnél nem régebbi jogosítvánnyal rendelkezők számára is.

Augusztus közepétől október közepéig összesen 420 fő vehet részt ingyenesen a tréningeken. Az érdeklődők a Groupama Tanpálya honlapján, a tanpalya.hu weboldalon regisztrálhatnak.

A felmérést az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. 2020. júniusában készítette. Az 1000 fős válaszadói minta reprezentatív a magyar lakosságra nem, korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján. A válaszadókon belül – a lakosságon belüli létszámuknak megfelelő arányban – külön csoportot képeztek a kisgyermekes anyukák.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.