Komoly a gond az M30-as autópályánál

2024.09.28. 14:39

Részletes talajtani vizsgálatokkal tárták fel az M30 autópálya megsüllyedésének okait, komoly problémákat találtak. Az utólagos munkálatok 10-11 hónapot is igénybe vehetnek, de erre a kivitelezőnek a jótállási kötelezettsége van. - adta hírül a Építési és Közlekedési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Forrás: Oprienko - Wikimedia Commons
Forrás: Oprienko - Wikimedia Commons

Az Építési és Közlekedési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya sajtóközleményben beszélt az M30-as autópályával kapcsolatos problémákról és a lehetséges megoldásukról:

Az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóközleménye szerint a z M30 autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakaszán az változó nagyságú és intenzitású burkolatrepedések, süllyedések jelentek meg, amely miatt 2024. február 17-én a Miskolc és Szikszó közötti szakaszt teljes szélességében lezárták.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium arra utasította a kivitelezőt, hogy tárja fel a hiba keletkezésének okát, adjon javaslatot a hiba helyreállítására és a műszakilag szükséges legrövidebb időn belül végezze azt el.

A feltárt adatok alapján azonban a probléma jelentősebb, mint az sejthető volt, így a helyreállítás és a tartósan megfelelő műszaki megoldás kialakítása is hosszabb időt vesz igénybe: jelenleg mintegy 10-11 hónapos átfutási idő várható a teljes helyreállításig.

A Magyar Közút biztosítja az érintett gyorsforgalmi útszakasz elkerüléséhez szükséges közúti szakaszokon a forgalom folyamatos elvezetését, tájékoztatta lapunkat a minisztérium.

Forrás: Építési és Közlekedési Minisztérium