BMW vásárlás, túlhűlési tünetek

2002.01.15. 12:36

Ha minden igaz nem sokára életemben először autó tulaj leszek, és mivel a kedvenc márkám a BMW ezért egy 316i-318i E30-ra gondoltam. Mi a véleményed a típusról?

Kedves Autódoktor,
7 éves Rover 214SLi-m ebben a nagy hidegben nagyon lassan melegszik be. Ha egyszer bemelegedett akkor nincs is vele gond a városban, de ha gyorsabban is lehet menni pl. autópályán akkor pillanatok alatt lehűl a hűtővíz és vele együtt a fűtés hőmérséklete is.
Milyen beállítást igényel a kocsi?
Válaszát előre is köszönöm, János
(2001. 12. 17.)

Semmilyet! Ki kell cserélni a termosztátot!


Szevasz Doki!
Nagyon tetszik ez a rovat sok érdekes problémára kap választ az ember.
Én a véleményed szeretném kérni: ha minden igaz nem sokára életemben először autó tulaj leszek, és mivel a kedvenc márkám a BMW ezért egy 316i-318i E30-ra gondoltam. Mi a véleményed a típusról? Mik az általános problémák mire kell különösen odafigyelnem a vásárlásnál. Meg ilyesmik érdekelnének.
Válaszodat előre is Köszönöm!
Üdv: Johnnie
(2001. 12. 17.)

Ne legyen agyonhajtva a kocsi! És az eredetiség vizsgálaton is átmenjen! A többit bízd egy olyan emberre, aki megfelelően ismeri a típust és meg tudja ítélni mit is veszel. Ha nincs ilyen ismerősöd, a kiszemelt gépet vidd el egy általános átvizsgálásra egy olyan helyre, ami az eladónak is ismeretlen szerviz. (Ez fontos lehet, mert amit ő javasol, az adhat nem egészen pártatlan véleményt is!)
Mondjuk egy autóklub szervizbe, ahol minden szempontból át tudják vizsgálni és nem is kerül túl sokba a mutatvány.
A többi általános tudnivalóról már éppen eleget írtam. Nem is olyan túl régen.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.