Nagypolákhoz ötös váltó

2002.04.09. 14:11

Igen, a Lada 5 sebes váltója felszerelhető, csak a kardánalagúton lévő lukat kell becsinálni és kicsit előbbre egy másikat vágni, mivel a Ladákon a váltókar máshol jön ki, és más szögben áll.

Kedves Doki
Ismét a nagypolszki ügyében írok.
Arra lennék még igen kíváncsi, hogy szerinted érdemes-e egy 12 éves nagypolákba 5 sebességes váltót építeni? Remélhetek tőle észrevehető fogyasztáscsökkenést? Jól sejtem hogy városi közlekedésre alkalmasabb lenne a negyedik fokozata, mert ha jól tudom ezeket
rövidebbre áttételezték mint a régi 4 sebességeseket. Előfordulhat az országban 5 sebes polski váltó fehér embernek való áron? A beszerelés körül lehet gond, ha eredetileg nem ezzel szerelték a gépsárkányt? Hallottam olyat is több felől, hogy a kocka Ladák 5 sebes váltója - kisebb buherálással - beépíthető és jól szuperál. Mit gondolsz erről? Nagy munka volna, érdemes-e?
Előre is köszönöm, Péter
(2001. 12. 20.)

Igen, a Lada 5 sebes váltója felszerelhető, csak a kardánalagúton lévő lukat kell becsinálni és kicsit előbbre egy másikat vágni, mivel a Ladákon a váltókar máshol jön ki, és más szögben áll. Jobb is mint a P 125-ös váltója, mert ez utóbbi hajlamos a búgásra úgy 100 ezer km tájékán.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.