Bolond Volvo riasztó

2002.04.17. 12:14

Első lépcsőben a gépkocsi töltését kell megméretni egy villamossági szerelővel, majd az akku cellák szintjét ellenőrizni, esetleg desztillált vízzel utántölteni. Megfelelően felszerelt villamossági szerelő terhelő villával az akku állapotát is tudja kontrollálni!

Tisztelt Doki,
A problémám a következő:
Két héttel ezelőtt kezdődött az hogy az autó (Volvo 480) riasztója majdnem minden ajtónyitásra megszólal, vagy ha akkor nem akkor a gyújtásra. Volt már olyan szituáció is amikor egyikre sem szólalt meg, csak akkor amikor kinyitottam az ajtót. Ha véletlenül nem sikerül elsőre beindítani az autót, akkor nem tudom rögtön újraindítani, mert ha újra elfordítom a kulcsot akkor is elkezd riasztani. (kiszállás - bezár - kinyit - indít)
Mit tudsz erre mondani Doki?
Segítségedet előre is köszönöm.
Peti
(2002. 02. 13.)

Vagy az akku kezd tönkre menni, vagy a generátor nem tölt megfelelő feszültséggel, vagy a riasztó elállítódás miatt vált túl érzékennyé, esetleg meghibásodott. Első lépcsőben a gépkocsi töltését kell megméretni egy villamossági szerelővel, majd az akku cellák szintjét ellenőrizni, esetleg desztillált vízzel utántölteni. Megfelelően felszerelt villamossági szerelő terhelő villával az akku állapotát is tudja kontrollálni!
Ha ez is rendben, irány a riasztót beszerelő műhely, mert ők biztosan tudják mit kell tenni a riasztóval!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.