Dízel A4 vásárlás

2002.04.20. 09:11

Mindenképpen szerelő nézze át a kocsit, mielőtt megveszed! Egyébként megbízható, jó verdák. Ha nem voltak még péppé törve! Talán az első futómű kicsit gyenge ez alá a nehéz dízelmotor alá.

Hello Doktor!
Érdeklődnék az Audi A4 2.5 TDI felől. Igen keveset hallani erről a típusról, pedig felettébb izgatja fantáziámat. Most készülök autót cserélni. Mindenképp dieselt szeretnék. Miért nem gyakori nálunk a 2.5 TDI? (Gondolom bazi drága volt újonnan.)
Melyik 2.5 verzió van az A4-ben? Hány pacis? Meg szabad venni kintről? Mire kell figyelni? Van típushibája?
Előre is köszi, T. Péter
(2002. 02. 16.)

A motor állapotát a laikusnak nehéz megítélni, ha dízel, akkor még komolyabb gondot jelenthet nem kellően tapasztalt szerelőnek is. Tehát: mindenképpen szerelő nézze át a kocsit, mielőtt megveszed! Egyébként megbízható, jó verdák. Ha nem voltak még péppé törve! Talán az első futómű kicsit gyenge ez alá a nehéz dízelmotor alá. Rosszabb úton óvatosan kell vele közlekedni!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenkimaga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.