15 éves Hyundai Excel

2002.04.20. 09:19

Az alkatrész ellátás igen nehézkes a típushoz, ezért nincs komoly áruk! Elektromos gondoktól szenved általában ez a modell, és a rángatózó motor problémája is gyötri sűrűn.

Jó napot kívánok!
A segítségét szeretném kérni!
Egy 1987-es évjáratú Hyundai Excell típusú autót szeretnék megvenni. Az ára gyanúsan olcsó, ezért jó tanácsokat kérnék, hogy vásárláskor mire figyeljek oda!
Érdekelne a véleménye a márkáról általánosan és, hogy hol találhatnék bontót hozzá, ha kell valami.
Köszönöm!
Torma Károly, Székesfehérvár

Bontóval nem tudok segíteni és az alkatrész ellátás is igen nehézkes a típushoz! Na ezért nincs is komoly áruk! Elektromos gondoktól szenved általában ez a modell, és a rángatózó motor problémája is gyötri sűrűn. A kipufogója szeret hamar kiégni, kilukadni. Mindenképpen hozzáértő szakember tanácsát, véleményét kérje a vásárlás előtt, melyhez a maga valójában a szakembernek is látni kell a kocsit!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenkimaga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.