Audi klíma programozás

2002.04.21. 22:00

Egyszerűbb, ha meglátogatsz egy Audi szervizt és besétálsz megkérdezni, vagy egy klíma javítással foglalkozó műhelyt. Esetleg megkérdezel egy márkatársat, vagy itt átlépsz a Audi hívők topikjába.

Tisztelt Doki!
AUDI 100 2.5 TDI-m van, 1993 évjárat digitális klímával. Akkucsere után a hőfokmérés nem Celsiusban hanem Fahreinheitben mutat mind a külső, mint a belső értéken.
Nem ismerem a módját az átállításnak, az akku újbóli csatlakoztatása nem segített, sőt egyik nyomógomb sem bír ilyen funkcióval.
Kérem, ha van rá mód segítsenek.
Tisztelettel: Káldy Péter
(2002. 02. 13.)

Háromféle módon lehet állítani (nyomógombbal ill. nem azzal), hogy melyik hőmérséklet mérési szabvány szerint mutasson a kijelző. De ehhez kellene látni a kezelő pultot. Egyszerűbb, ha meglátogatsz egy Audi szervizt és besétálsz megkérdezni, vagy egy klíma javítással foglalkozó műhelyt. Esetleg megkérdezel egy márkatársat, vagy itt átlépsz a Audi hívők topikjába.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.