Beszédhibás Golf III 1.4

Az Autódoktor válaszol

2002.12.19. 20:13

A kereskedő mondta, hogy a gyertyát ki kellene cserélni. Semmi különös problémát nem tapasztaltam vásárláskor, kivéve hogy picit dadogott a motor, mintha alacsony lenne az alapjárat.

Tisztelt Doki!
Olvastam egy cikket Önöknél, ami szinte megegyezik az én gondommal.
A különbség annyi, hogy nekem Golf III-assal fordult elő. 1992-es Golf III CL. 1.4 KAT, motorszám: ABD17
Mikor megvettem az autót pár hónapja, a kereskedő mondta, hogy a gyertyát ki kellene cserélni. Semmi különös problémát nem tapasztaltam vásárláskor, kivéve hogy picit dadogott a motor, mintha alacsony lenne az alapjárat.
Pár nap múlva ki is cseréltem a gyertyát, de semmi változás nem volt, de nem is volt zavaró a jelenség, mert menet közben minden rendben volt. 3-4 hónapra rá, azaz mostanság elkezdte bőgetni a motort alapjáraton, így mindig ha a lámpánál megállok, mindenki hülyének néz, miért taposom a gázt, pedig nem én tehetek róla. Ez a jelenség azután jött elő, hogy injector tisztító lett töltve az üzemanyagba.
Azóta kicseréltem az injektorfejet, és az alapjárat állító motort, de maradt a jelenség. Szerencsére visszavették az alkatrészeket.
De, ha az alapjáratot megemelem (mint a tanuló autókon szokott lenni), akkor alig kicsit pörög feljebb és ritkábban is teszi.
Köszönettel, Attila
(2002. 10. 19.)

Van néhány ötletem. Szerintem keress meg, mert mire leírom a lehetőségeket, kifogy a tinta a gépemből és lehet, hogy annyira egyszerű, hogy gyorsabb is javítani, mint írkálni. Ha meg a világ másik végén laksz, telefonon gyorsan el tudlak igazítani.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.