Peugeot lebénult alapjárata

2002.12.23. 22:50

Kb. 3 hónapja a Doki úr már egyszer kipucolta az alapjárati motort, és jó is lett egy darabig. Most megint rossz. Mit tegyek? A csere, vagy a tisztítás a megoldás?

Hello Dergez úr!
Az autóm típusa Peugeot 806 2,0 sr, 1999-es évjáratú. A gondom csak az, hogy nincs rendes alapjáratom.
Kb. 3 hónapja a Doki úr már egyszer kipucolta az alapjárati motort, és jó is lett egy darabig. Most megint rossz. Mit tegyek? A csere, vagy a tisztítás a megoldás?
Ha csere hol érdemes megcsináltatni? Kb. mit képvisel árban egy ilyen motor teljes beálltása?
Balázs
(2002. 08. 25.)

Kedves Balázs!
Mint azóta már kiderült, de a rovatlakók nem tudják, a termosztát cseréje a kocsidnak ezer más baja mellett ezt is megoldotta. Ha nem üzemmeleg a motor (értsd: tartósan nem az!) szinte minden érzékelő téves adatot továbbít, és így a computer nem tud hivatása magaslatán tevékenykedni.
Mivel azt a kocsit már el is felejtetted azóta, inkább kérj tanácsot a mostani verdádhoz!
És told át a pofás feledet egy kávé erejéig!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.