Peugeot 306 klíma

2002.12.26. 23:25

Ha szivárgásra gyanú merül fel, mert indokolatlanul sokat kell rátölteni a rendszerre, olyan gázzal fogják tölteni, amelyik a szivárgás helyén UV-fényben látható lerakódást képez és pár nap múlva egy kontrollvizsgálaton láthatóvá válik a javítandó hely!

Tisztelt uram!
Kérem segítsen egy jó autóklíma szerelőt találnom. Peugeot 306-os autómnak gyári digitális klímája van, de nagyon gyenge a teljesítménye, valószínüleg elszökött a gáz. Szeretném a teljes rendszert egy megbízható szerelővel megvizsgáltatni. Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel: Balázs Péter
(2002. 08. 29.)

Bármelyik klímát javító műhelybe lehet menni a kocsival. Két évente illik nyomást ellenőriztetni és utána töltetni a gázt szükség esetén. Ha szivárgásra gyanú merül fel, mert indokolatlanul sokat kell rátölteni a rendszerre, olyan gázzal fogják tölteni, amelyik a szivárgás helyén UV-fényben látható lerakódást képez és pár nap múlva egy kontrollvizsgálaton láthatóvá válik a javítandó hely! Nem tudom, hol laksz és emiatt segíteni sem tudok, hogy hová fordulj, ami közel van. Meg nem is szeretnék reklámot, illetve ellenreklámot csinálni senkinek, mert nem tisztességes dolog! De ha felhívsz telefonon, itt Bp.-en tudok néhány címmel segíteni!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.