Citroen C5 chiptuning

Az Autódoktor válaszol

2002.12.26. 23:42

Általában 10-15 százalék plusz teljesítményt, illetve forgató nyomatékot produkál. Ettől az említett előnyökön kívül a maximális forgató nyomaték alsóbb fordulattól érezhetően szélesebb határok közt jelentkezik!

Kedves Doki!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményed a chip tuningról.
Nekem egy C5 2.2 HDI autóm van. Érdeklődnék, hogy véleményed szerint jár-e valamilyen hátránnyal ez a beavatkozás.
Köszönöm, Zoli

Ha a chip-tuning megfelelő minőségű és megfelelő módon a motorhoz is van igazítva. Egy jó dolog. Általában 10-15 százalék plusz teljesítményt, illetve forgató nyomatékot produkál. Komolyabb helyeken a kocsi vezérlő computerére feltöltött új programot fékpadon, minden fokozatban bizonyos fordulatonként a motorhoz igazítják. Ettől az említett előnyökön kívül a maximális forgató nyomaték alsóbb fordulattól érezhetően szélesebb határok közt jelentkezik!
Egy veszélye van! Sok önjelölt pancser töltöget le a netről dolgokat, és próbálja eladni chip-tuningként!
Tehát ez ügyben mindenképpen ismert, és ezzel a dologgal komolyan foglalkozó céggel érdemes felvenni a kapcsolatot!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.