Gyenge Citroen fűtés

Az Autódoktor válaszol

2002.12.27. 23:49

Ennek a modellnek kicsit sem gyengébb a fűtése, mint a többinek, mert nem csak Afrikában árulják. Szerintem egy közepesnél kicsit képzettebb szerelő 15 perc alatt el tudja dönteni, melyik áll fent a három lehetséges hiba közül.

Tisztelt Autódoktor!
Egy Citroen ZX Aura típusú, nagyon jó állapotú gépkocsim van, aminek a fűtése nem igazán működik rendesen. Éppen hogy langyosan fúj ki középen, a bal oldali ventillátornál pedig szinte hideget. A motor hamar felmelegszik és más baja sincs az autónak. Megnézettem egy Citroen szervizbe, ahol azt mondták, hogy ez van, ez ennyire fűt. Létezik ilyen? Előre is köszönöm a segítséget!
Medve
(2002. 08. 18.)

Nem. Vagy levegős a fűtőradiátor, vagy ha van fűtéscsapja, (ezt nem tudom séróból) az nem nyit ki rendesen és gátolja a meleg hűtőfolyadék átáramlását a radiátoron, vagy a fűtőradiátor van eldugulva, Ha a motor hőmérséklete megfelelő, és ott elég meleg a hűtőfolyadék. Akkor csak ez a három dolog lehet.
Egyébként úgy kellene fűtenie, mint általában mindegyik kocsinak. Ennek a modellnek kicsit sem gyengébb a fűtése, mint a többinek, mert nem csak Afrikában árulják. Szerintem egy közepesnél kicsit képzettebb szerelő 15 perc alatt el tudja dönteni, melyik áll fent a három lehetőség közül. Sajnos a harmadik verzió sem ritka a Citroennél.
Ha senki sem vágja a dolgot, keress meg!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.