Az Suzuki fogyasztásrul

2002.12.28. 10:33

Forszírozott városi illetve országúti használat esetén (140-150km/h) sem ment 7 liter fölé a fogyasztás. A végsebessége negyedik és ötödik sebesség fokozatban egyaránt az óra szerint 165 km/h.

Tisztelt Uram!
Olvastam válaszát a Suzuki fogyasztás témájában, és egy szerény adalékkal szolgálhatok önnek. A fogyasztást a legkíméletesebb üzemmódban autópályán 80 km/h sebességnél 5.1 l/100km re sikerült leszorítanom. Normál országuti 90-120km/h közötti sebességnél átlag 5,9l városban 6,5l. Forszírozott városi illetve országúti használat esetén (140-150km/h) sem ment 7l fölé a fogyasztás. A végsebessége negyedik és ötödik sebesség fokozatban egyaránt az óra szerint 165 km/h ez fordulatszámban 4800 és 4100/min.
Ez saját mérés, de igaz.
Üdv, Bartha István
(2002. 08. 19.)

Köszi! Korábban kiveséztük, hogy nem tévedés a többszörös Suzuki tulajok tapasztalata, miszerint a "fekete lökhárítós" régi változat kicsit jobbat tudott, és nem csak a fogyasztás terén.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.