Astra 1.7TD rángat

2003.01.02. 10:20

A panaszom az, hogy a motor lassú fordulaton nagyon rángat. Különösen városi forgalomban okoz gondot ez a hiba.

Tisztelt Doktor úr!
Erdélyből írok és a következő kérdéssel fordulok tanácsadásért Önökhöz.
Van egy 1995-ös Opel Astra Caravan, 1.7TD gépjárművem, és a panaszom az, hogy a motor lassú fordulaton nagyon rángat. Különösen városi forgalomban okoz gondot ez a hiba. Második és harmadik fokozatban teljes gázt kell használjak, hogy ne érződjön a rángatás.
Köszönettel:
Szász Tibor, Sepsiszentgyörgy
(2002. 10. 19.)

Sajnos nálatok nem mindig tiszta a gázolaj. Cseréld ki a szűrőt és ellenőrizd, nem szivárog-e valahol a gázolaj, mert ott levegőt is tud szívni!
A kipufogó gáz egy része vissza van vezetve a szívócsonk kiegyenlítő kamrájába. Ez kb. egy hüvejkujjnyi cső, és két M6-os csavarral van rögzítve a csonkhoz. Na, ezt a két csavart vedd ki és egy 2mm-es alulemezből készíts olyan tömítést, ami nem lukas, nem engedi a kipufogó gázt a szívócsőbe!
Ezután nagy eséllyel meg fog szűnni a rángatás, de azért országúton 30-40 km-es úton kicsit hajtsd meg a kocsit!
Ha nem szűnik, írj újra!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és persze ha olyan a hiba, akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.