Sierra olajfogyás

2003.07.11. 13:09

Mindenféleképpen bontasd meg valakivel a motort!

Üdv!

Van egy 86-os 2.0i Sierrám. Nagyon zabálja az olajat. 5000 km-en megevett több mint 8 litert, de ebben benne volt egy kis szimmeringfolyás is.
Kapott Tribolinos kezelést is, ettôl láthatóan kitisztult, de az olaj csak fogy. A szerelô nem akarja megbontani a hengerfejet, mert csak úgy lehet hozzáférni a szelepszár szimmeringekhez. Indításkor nagyokat füstöl, egyébként más baja nincs.
Érdemes másik szerelôhöz mennem, aki hajlandó megbontani a motort, vagy töltsem az olajat tovább? Anyagiak szempontjából melyikkel járok jobban?

Köszi:
rudi

Rudi!

Ekkora olajfogyás nem valószínű, hogy csak a szelepszár szimmering kopásából ered!
Mindenféleképpen bontasd meg valakivel a motort!
Ez kicsit költségesebb, de hosszútávon kifizetődőbb. Nem is beszélve a zöldkártyáról és az esetleges KPM-es ellenőrzésekről. Azonnali rendszámlevételét eredményezhet. A környezetszennyezésről pedig nem is szólva!

Ficzere Miki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.