Opel Astra Classic tuning

2003.07.30. 02:24

Alapvetően elégedett vagyok vele, de azért kellene egy kis plusz erő.

Hello doki!

Egy 2002 áprilisi Opel Astra F (Classic) tulajdonosa vagyok. A jól bevált 1,4 -es 8 szelepes, központi befecskendezős modell. Alapvetően elégedett vagyok vele, de azért kellene egy kis plusz erő. Mivel az egy év garancia lejárt, gondolkodom, hogy szakértő kezére adom.
Mit javasolsz:
1. Chiptuning - esetleg cég e-mailben?
2. Sportlégszűrő+dob?
3. Milyen egyéb lehetőségek vannak, mi az elérhető teljesítménynövekedés?
Káros lehet-e bármelyik hosszútávon? (szeretném sokáig megtartani az autót) Ha sikerülne a teljesítménynövelés, esetleg szeretnék bele klímát is. Lehet-e?
Mi igaz abból, hogy ezek az autók majdnem mindenhez elő vannak készítve (elektromos ablak, stb)? Szeretnék ugyanis fordulatszámmérőt is bele, megoldható-e egy egyszerű óracserével?
Válaszodat köszönöm.

Üdv,
Gábor

Szia Gábor!

A motortunning utolsó lépésének tartom (nem egyedül) a chiptuningot.
Sokkal inkább a hengerfej és a szelepek, ezen belül a vezérműtengely átalakítását tartanám elsődleges és alaplépésnek.
Ennél olcsóbb és egyszerűbb lépés a sportlégszűrő beépítése. Igaz, a fentebb írt lépésnél jóval kisebb eredménnyel szolgál, célszerű az alkalmazása. A kipufogódob cserélgetése, inkább hang és látványtunningal szolgál.
Egyébként a sok tuning kérdés miatt tervezünk egy tuningcikk sorozatot is. Ennek már csak időbeli akadálya van.
Klíma beépítése lehetséges. Az extrák alapjai ma már szinte minden autóba be vannak szerelve. Csak a megfelelő részegységek beépítése, néhány kábelköteg, esetleg vezérlőegység szükséges hozzá.
Sajnos nem tudom, hogy ennél a típusnál mi szükséges a fordulatszámmérő beépítéséhez. Valószínűleg, a műszeregység cseréje mindenféleképpen.

Miki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.