Törött Twingo

2003.08.29. 12:40

Gondoltam itt elintéznek helyettem mindent, és szakszerűen megjavítják.

Szia Doki!

Következő lenne a bánatom:
Egy hete elnéztem egy jobbkezes utcát, és összetörtem a feleségem Twingóját. Mivel van rá casco, és még fiatal az autó, gondoltam, kár kínlódni vele, és bevittem a Budakalászi Renault szervizbe. Gondoltam itt elintéznek helyettem mindent, és szakszerűen megjavítják.
Az autón összetört a lökhárító, mindkét fényszóró, mindkét sárvédő, homlokfal, motorháztető, és valószínűleg a hűtője is megsérült. A szélvédő egyben maradt, mindkét ajtó kifogástalanul nyilik, a hézagok is rendben vannak, légzsák nem nyílt, futómű nem sérült, szóval látszólag nem vészes.
Mikor bevittük mondták, hogy kb. 500.000 Ft körül lesz a várható javítás, már ezt is sokalltam, de mivel 50.000 vagy 10% önrészt amúgy is ki kell fizetni, nem bánkódtam miatta. Nos, a helyzet ma fordult komolyra, volt kint a kárszakértő (mi nem voltunk jelen), és felhívtak minket, hogy a kár értéke kb. 1 millió forint, és még szükséges bontás utáni utószemle is. Ez gazdasági totálkárt jelent egy idén augusztusban 3. évét betöltő, 26.000Km-t futott Twingo esetében.
Most nem tudom, mit tegyek, hová forduljak, irreálisnak tartom a megállapított kárösszeget, bár nem ismerem a Renault alkatrészárakat. Tudom, látatlanban nehéz, de a leírtak alapján neked mi a véleményed, tényleg totálkáros az autóm? Ha szerinted is gyanús a dolog, szerinted mit csináljak most?

Mielőbbi válaszodat előre is köszönöm!
Bakos Roland

Roland!

Meg kell nézni, mi van felírva a kárfelvételi lapra. Ezt el lehet vinni egy másik karosszériáshoz, akitől lehet árajánlatot kérni. Ezen kívül lehet bontott alkatrészeket is venni.
Egy jó lakatos és egy kis egyezség a biztosítóval, és akár nullára is kijöhetsz, mindamellett, hogy nem lesz totálkáros az autód.

Ficzere Miki