Citroën Picasso légzsák

2003.10.31. 16:34

A Xsara-nál is volt hasonló jelenség.

Helló Doki,

Nekem a következő problémám van a fent megnevezett autóval kapcsolatban.
Idén decemberben lesz 3 éves az autó. Az első évben szinte észre sem vettem ezt a problémát, mert csak mínusz 8 celsius alatt jelenkezett. Tavaly télen már plusz nyolc fok volt a határ, ám most már plusz tizennyolc fok alatt tapasztalom.
A probléma a következő. A jelölt hőmérséklet alatt, a motor beindítása után már menet közben, kb. 4-5 perc elteltével elkezd villogni az airbag visszajelző lámpa. A motor indításakor a teszt hibátlanul lefut, nem jelez semmilyen hibát. Ha már a motor elérte az üzemi hőmérsékletet és az utastérben is kellemes az idő, a motor leállítása és újra elindítása után a jelenség többé nem jelentkezik, csak ha megint hideg motorral indulok el.
Elég idegesítő tud lenni, mivel ha nem állok meg, és nem indítom újra az autót, akkor akár órákon keresztül is villog a sárga jelzőlámpa (egészen a gyújtás levételéig).
Ha van ennek valami egyszerű megoldása, azt nagyon megköszönném, mivel a márkaszervizbe nem vagyok hajlandó elvinni az autót, mert nem csinálnak vele semmit egy csomó pénzért.
Köszi előre is!

Üdv,
Márk

Kedves Márk!

Valószínűleg a pirotechnikai övfeszítő csatlakozójánál van kontakthiba. A Xsara-nál is volt hasonló jelenség.
Mindenesetre érdemes lenne diagnosztikára elvinni.

Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.