Renault Megane, garancia

2003.12.11. 12:17

A márkaszervizben úgyis kamuzni fognak, nem érdekük, hogy bevallják.

Tisztelt Autódoktor,

az egy hónapos Renault Megane-ommal egyre aggasztóbb a helyzet: először csak a kormányról jött le a borítás, ok, kicserélték, bár úgy, hogy a kormány hátulján most meg kis kör alakú bemélyedések vannak (gondolom valami szerszámtól), de ez igazából semmi.
A fék elkezdett csikorogni úgy 2 hét után, most a szervizben kitisztították, azóta nem hallom, de normális ez egy ilyen idős autónál? Most mindig havonta kell majd kitisztíttatnom, hogy ne csikorogjon? Előző autómnál ez 3,5 év után kezdődött el (Clio II volt).
A legnagyobb gond azonban a motor (1,6 benzin), indulás után kb. 10-15 percig nagyon erősen rángat, szinte rázkódok benne, amikor áll. A márkaszervizben azt mondták, hogy semmi baja, de nem hiszem, hogy ez is normális lenne. Sajnos hallottam már olyat más új Megane tulajdonostól, hogy neki azt mondták, ez szériahiba, lehet, hogy vissza is fogják hívni őket, de megcsinálni nem tudják, mert nem mutatják ki a műszerek a problémát.
Mi a véleménye? A márkaszervizben úgyis kamuzni fognak, nem érdekük, hogy bevallják, ha tényleg ilyen problémás, pláne ha megcsinálni úgysem tudják.
Arra gondoltam, hogy egyelőre elviszem egy sima szervizbe, ott talán őszinték lesznek és az ott szerzett infóval megyek vissza a márkaszervizbe, hogy már ne tudjanak átverni.

Előre is köszönöm tanácsát.
Korondi Judit

Kedves Judit!

Semmiképpen se vigye más szerelőhöz, főleg ne javítassa máshol, csak márkaszervizben!


Friss modelleknél, ill. modellfrissítéseknél, előfordulnak úgynevezett gyermekbetegségek. Ez pedig egy új modellként tekinthető, hiszen szinte mindent megváltoztattak rajta.
Várja meg míg a gyár megállapítja a hibát és megtalálja a megoldást. Ha nem bízik a jelenlegi márkaszervizben, keressen egy másikat. Végső esetben, a fogyasztóvédelmi törvényre hivatkozva, mivel ők nem tudják megjavítani, kérje a cserét, vagy a pénz visszafizetését!
A garanciális javításnak is olyannak kell lennie, hogy az ne okozzon a járműnek értékcsökkenést. A gyári fékekre az utóbbi időben sok panaszt hallok, márkától függetlenül. Ennek az okára a gyári beszállítók minőségi romlása adhat magyarázatot.

Ficzere Miklós