VW Passat-olajfolyás

2004.01.28. 12:11

Nem kell nagyon elkeseredni miatta.

Kedves Autódoktor!

A következő problémával fordulok Önhöz. Van egy 2000-es évjáratú VW Passatom 2.8 V6 Tiptronic Highline felszereltséggel. 150 000km van benne.
Az autó utasterében pár hónapja megálláskor, pl lámpa stb. eszméletlen büdös égett olajszagot lehet érezni. Elinduláskor megszűnik. A motornál a jobb oldali hengereknél ill. az alváznál olajszivárgás nyomai látszanak, ami valószínűleg a kipufogó csövekre is eljut és ettől lehet büdös. Feltehetően menet közben a menetszél máshová tereli, ezért nem lehet érezni.
Olajfolyás nem lehet jelentős, mert a nívópálcán a fogyást észre sem lehet venni. Természetesen elvittem egy márkaszervizbe, ahol megbontás nélkül nem látták meg a hiba forrását. Egyébként a motortérre jellemző, hogy úgy be van zsúfolva, hogy se látni, se hozzáférni nem lehet semmihez. Gondolom a motor kiszerelésével tudnák megoldani a bajt (szimmering, tömítés,stb.). Hát igazából ez a nagy problémám, hogy melyik márkaszervizre bízzak ilyen nagy feladatot, hogy utána elégedett legyek az eredménnyel.
Ha tud abban segítséget adni, hogy hol érdemes ezt a javítást elvégezni, kérem mielőbb tegye meg. Előre is hálásan köszönöm:

Válaszát várva, maradok tisztelettel:
B Tamás

Kedves Tamás!

Sajnos nem ismerem a VW-márkaszervizek szintjét, de szerintem ilyen munkára biztos bármelyik képes.
Valószínűleg ki sem kell szedni a motort, az is lehet, hogy csak a szelepfedél tömítés van elfáradva. Szóval, nem kell nagyon elkeseredni miatta.

Ficzere Miklós