Peugeot - a féktelen szabadság

2004.03.08. 14:00

Akár ott is kell hagyni!

Kedves Doki,

alig féléves Peugeot 307 SW-mmel vannak apróbb elektronikai gondok. Az hagyján, hogy néha hiába kapcsolom le a tompított fényszórót, az égve marad (leállított motor után is), vagy hogy néha magától padlógázt nyom, felpörög 7000-ig, majd leszabályoz. De volt egy elég durva esetem, igaz hálistennek eddig csak egyszer.
Budapesten közlekedtem egy nem túl forgalmas mellékutcában kb. 40-nel, amikor rá kellett jönnöm, hogy nem tudok megállni az autóval, mert nincs fékem! Kézifékkel megálltam, lassan elmúlt a remegésem, majd újraindítás után tapasztaltam, hogy csak a fékszervo rásegítés múlt el egy időre. Az újraindítás után, és azóta ez a probléma nem jött elő többet, de nem kellemes így vezetni, az akkor kapott sokkról nem is beszélve.
Tudom persze, hogy izomból taposva meg tudtam volna állni, de akkor is... Az autó azóta volt szervizben, kivizsgálták, fékpadoztak, komputert elemeztek. Az eredmény: semmi gond, minden tökéletes, sehol semmi probléma.
Szerinted? Most mi legyen?

Nehéz erre bármit is mondani!
A szervizben sem tudták provokálni és még csak el sem raktározott hiba, így nehéz dolog! Nem tudom igazán, mit is ajánljak! Lehet, tényleg várni kell, hátha nem jön többet elő. Ha viszont előjön, akkor be kell adni nekik, hogy vizsgálják alaposan ki! Akár ott is kell hagyni!
Gondolom hamarosan lesznek szoftverfrissítések is, hátha azokkal elmúlnak a problémák!

Ficzere Miklós