Citroën C3: töltés-visszajelző

2004.03.08. 14:11

Nyugodtan el lehet indulni, csak mindig legyen kéznél az Assistance telefonszáma!

Tisztelt Autódoktor!

A következő problémában szeretném a tanácsát kérni:
A családban van egy 1 éves Citroën C3-as, amely két-három hete azt a jelenséget produkálja, hogy az akkumulátortöltés kijelzője néha kigyullad, majd egy pár perc elteltével, vagy néhány leállítás-újraindítás után elalszik. Ritkán produkálja ezt a hibát, átlagosan hetente kb. egyszer.
Elvitték a szervizbe, (természetesen akkor nem csinálta), megnézték az akksit, autodiagnosztikával lekérdezték a számítógépet, majd közölték, hogy semmit nem találtak, fogalmuk sincs, hogy miért csinálja. Ezek után kérdéses, hogy el lehet-e indulni vele hoszabb útra. Nagyon tanácstalanok vagyunk, lehet, hogy nem nézték meg elég alaposan, vagy tényleg ennyire rejtett hiba lenne?
Esetleg forduljunk másik szervizhez? Nem lehet, hogy egyszerűen csak a műszerfalon lévő kijelző hibájáról van szó? Ön mit tanácsol?

Válaszát előre is nagyon köszönöm,
K. Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Volt egy akkumulátor-problémás visszahívás, ha jól emlékszem. Nem lehet, hogy beletartozik az autó? Meg kéne kérdezni!


A műszerfal is része a Multiplex rendszernek. A hibája nem csak a kis visszajelzőnél állhat elő, lehet, hogy a vezérlőegysége rendetlenkedik. Persze, lehet, semmi lényeges. Nyugodtan el lehet indulni, csak mindig legyen kéznél az Assistance telefonszáma!

Ficzere Miklós