Opel Tigra-kuplung

2004.04.07. 15:09

Utángyártottban biztos van olcsóbban.

Hello autódoktor bá!

Még csak most hallottam a totalcar ezen intézményéről, és gyorsan egy kis segítségre lenne szükségem. A tavalyi év végén vásároltam egy Opel Tigra típusú autót. A származását tekintve állítólag Németországból származik, és az adatok szerint idén lesz 8 éves. Az autóban az óra szerint 105 000 km van.
A múlt héten elvittem egy Opel-szervizbe mert szerettem volna megtudni, hogy milyen az autó állapota. Persze az ottani szaki először is azzal kezdte amivel mindenki más, miszerint az autóban biztosan nem az óra szerinti kilométer van.
Ez engem egy pillanatig nem is zavart. A fő problémám az volt a géppel, hogy a kuplungja nagyon fent fog, valamint az is hogy a visszakapcsolásokkor nagyon nehezen, szinte recsegve lehet vele visszaváltani. Azt még megjegyzem, hogy ez csak a guruló állapotában van így.
Na visszatérve a szervizbe, szóval a szakember azt mondta, hogy ezt a hibát csak egy teljes kuplungcserével lehet megoldani, ami kb. 100 ezer pénzben lenne. A kérdésem csak annyi hogy ez valóban így van-e? Sajnos én azt hiszem, hogy elég szépen le akart csak húzni. Remélem nem tartottalak fel nagyon, és várom a válaszodat.

Üdv:
gárdonyi zoltán

Kedves Zoltán!

A kuplungszettes csere megállja a helyét

. Tényleg így kell, illetve érdemes cserélni.
A 100 e Ft viszont kicsit drágának tűnik. Utángyártottban biztos van olcsóbban.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.