83-as Polo kartergázával szürkés folyadék távozik

2006.11.30. 11:16

Mondtak hengerfejrepedést, ajánlottak gyűrűcserét

Kedves Autódoki!

Egy 83-as VW Polom van 1043-as. Olyan problémám van, hogy eléggé nagy a motor kartelgáza - mondták már, hogy a motor kopottsága okozza - és ez a gumicső ami a motort és a légszűrőt összeköti valami folyadékot spriccál ki ( szürkés színű). Ez olyan mint amikor az olaj és a víz keveredik. Én nagyon félek attól, hogy gátrepedés van viszont a nívópálcán nem látok buborékokat. Még azt is mondták, hogy a hengerfej van elrepedve vagy a gyűrűket kellene cserélni. Én igazság szerint az Ön véleményére lennék igazán kíváncsi, hogy a leírtak alapján mi történhetett a motorral

Köszönöm:

András

Kedves András!

Felelősséggel nem tudok egy autót elmondás alapján diagnosztizálni, az azonban biztos, hogy sok, főleg rövid távon városban közlekedő autónál a hideg, nyirkos időben a kartercső és az olajbetöltő sapka környékén az ilyen jellegű lerakódás természetes jelenség. Ez leginkább egy kapucínerre emlékeztető barnás emulzió az olajba került pára és az olajhab sajátos keveréke, amely a motor teljes felmegedése és üzemmeleg állapotban való hosszabb közlekedésnél megszűnik.

Amennyiben valami tömítetlenségi probléma vagy hengerfejrepedés van, ez természetesen még intenzívebb. A motor kopottságát szétszedés nélkül leginkább egy kompresszió végnyomás-méréssel lehet megítélni.

Üdvözlettel:

Autódoki