Szeretnék egy 1,4-es Variantot

2008.02.06. 22:24

Az 1,6-os gyenge, az 1,9-es dízel drága

Kedves Autódoki!

Szeretnénk vásárolni egy golf variant-t. Az autó tetszik, mérete, megjelenése pont megfelelne. A gond: az 1,6 benzin gyenge, az 1,9 dízel ára kicsit sok (nekem). Marad az 1,4 TSI, amire egyébként azóta vágyok, hogy először olvastam róla. Az említett gond viszont, hogy nem tudom mennyire megbízható ez a motor. Azt olvastam, hogy immár másodszor lett kategóriájának győztese az Év Motorja választáson (ez már önmagában nagyon impresszív), és a népitélet pár, erre a motorra (csak más modellekben, e.g. Touran..stb) vonatkozó magánvéleménye is áradozó. A tesztek is pozitívak, még az amerikai szakírások is elismeréssel nyilatkoznak... Csak hát olyan cikket/véleményt viszont nem olvastam, hogy pl. 150 000 km-t mentem, és semmi komolyabb bajom nem volt... Ez persze a motor piacradobásának idejét figyelembe véve érthető.

Kérlek Tisztelt Motordoktor próbálj objektív véleményt mondani, vagy esetleg olyan linket ajánlani (angol német nyelv nem gond, tehát ezeken a nyelveken is lehet) ahol megszerezhetem a megbízhatóságra vonatkozó kérdésemre a választ. Nem sokára jön a második babánk, szóval 3-4 hónapom van, hogy hazagördüljek egy kombival. :) Lassan meg kell hoznom a döntést...

Köszönöm:

Pajor Gábor

Kedves Gábor!

Gratulálok a második babához, nekem is már csak 3-4 hónapom van, viszont én már régóta kombi autót hajtok...

A kérdésedre nem tudok igazán meggyőző választ adni, de én nem félnék a TSI vagy TFSI modellektől, hiszen azokon a pontokon nyúltak a korábbi motorokhoz, amelyek, ha rosszul sikerültek volna, akkor rövid távon kijöttek volna a gondok a TSI/TFSI modellek esetében. Azon szerkezeti részek, amelyek az élettartamot elsődlegesen befolyásolják, a forgattyúsmechanizmus, az anyagszerkezeti dolgok nem lehetnek kérdésesek ezekben a modellekben, mert a motorok alapjai, amelyekből kis továbbfeljelsztéssel készültek, régóta piacon vannak és nagyon beváltak. A modellek már a piacon vannak egy ideje, ami idő alatt a gyár rá tudott mozdulni az esetleg jelentkkező kisebb hibákra, ezekről a javítóműhelyeket, szerződött partnereket értesítette, kijavították, nem lehet már komolyabb baj az autóval. Én bátran merném választani a modellt.

Üdvözlettel:

Autódoki