A szakszerviz szerint nincs szelephang

2008.05.26. 18:54

Független szakértőt kérnék fel

Kedves Autódoki!

Nem tudom, hogy tudnak-e segíteni ebben az ügyben vagy hogy ide tartozik-e de azért leírom. Van egy 2006 os Opel corsa tipusú gépkocsim amibol hidegen szelep kattogás hallatszik. Töbször voltam vele szakszervízben és ott álítják hogy semmi baja , de azért idáig cseréltek rajta 16db hidrotokét, 1db dugattyút és 8 db gyürut viszont a hang még mindíg hallatszik. Akár hányszor visszaviszem nekik azt állítják, hogy a kocsinak nincsen semmi baja és ok nem hallanak semilyen rendelenes hangot. Töbször beszéltem az ügyfél szolgálattal. de ok is csak a szervíz állítására alapoznak. Mit lehet ilyenkor tenni? Kihez lehet fordulni? Honnan tudok független szakértot szerezni?

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Ha az autó még garanciális, tehát a két év nem telt le, akkor az Ön kérésére a szerviznek kell bizonyítani, hogy hibátlan, tehát nekik kell egy független szakértőt felkérni, aki a járművet megvizsgálja és a szakvéleményt írásban benyújtja. Ha a jármű a szakvélemény szerint is hibátlan, akkor a szakértői díjat Önnek kell állni, ha a jármű hibásnak minosítetett a szakértő által, akkor a szerviznek kötelessége kijavítani, és persze a szakértői díjat is kifizetni. Ha azonban a jármű már nem garanciális, akár egy nappal is túl van a hivatalos garanciaidőn, akkor Önnek kell felkérni egy szakértőt, akik megvizsgálja és megállapítja a hibát, valamint azt, hogy korábban fennállt-e ez a hiba.

Független igazságügyi műszaki szakértőt pl. a fogyasztóvédelmi felügyelet tud kirendelni, javasolom, hogy hozzájuk forduljon az ilyen kérdésekben.
A másik lehetőség, hogy nyittat egy munkalapot a szervizben, ráíratja, hogy Ön jelezte a hibát, de a szerviz szerint a jármű hibátlan és nem javították meg, ezt a munkalapot elteszi, használja az autót, majd ha erre visszavezethető hiba keletkezik, akkor ismét felkeresi a szervizt a munkalappal. Persze a bizonyítás ez esetben sem biztos, hogy könnyű lesz, de a munkalap alapján az esetleges vizsgálatot a szerviz nem fogja megvárni, az ő érdekük is, hogy az autót kijavítsák.

Üdvözlettel:

Autódoki